Terug naar het overzicht

21 maart 2023

Microsoft integreert GPT-4 in Azure OpenAI Service

Microsoft heeft aangekondigd dat het GPT-4 van OpenAI toevoegt aan zijn Azure OpenAI-service. De nieuwe integratie stelt organisaties in staat om het grote taalmodel te gebruiken voor het bouwen van AI-toepassingen en -diensten.

Microsoft lanceerde de Azure OpenAI-service in januari 2023. Het is ontworpen om toegang te bieden tot de krachtige taalmodellen van OpenAI, zoals GPT-3, Codex en DALL-E. De modellen kunnen worden gebruikt om toepassingen te bouwen die specifieke taken uitvoeren, waaronder tekstsamenvatting, het genereren van inhoud, semantisch zoeken en meer.

GPT-4 is een groot multimodaal model dat is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger om zowel tekst- als beeldgebaseerde invoer te accepteren. Het kan meer dan 25.000 woorden verwerken en inhoud in meerdere talen begrijpen. Het GPT-4-model biedt nauwkeurigere reacties die natuurlijk en contextueel zijn.

“GPT-4 heeft het potentieel om deze ervaring naar een geheel nieuw niveau te tillen met behulp van zijn bredere kennis, probleemoplossend vermogen en domeinexpertise. Met GPT-4 in Azure OpenAI Service kunnen bedrijven de communicatie zowel intern als met hun klanten stroomlijnen, met behulp van een model met extra veiligheidsinvesteringen om schadelijke outputs te verminderen”, legt Microsoft uit.

Aan de slag met GPT-4 in Azure OpenAI Service

Microsoft benadrukt dat sommige bedrijven het Azure OpenAI GPT-4-model al gebruiken om hun apps en services te verbeteren. Coursera heeft het bijvoorbeeld gebruikt om gepersonaliseerde leerervaringen voor eindgebruikers te creëren. Het hielp de artsen en verpleegkundigen van Epic Healthcare om medische gegevens te onderzoeken.

gpt4-azure-openai-service

Microsoft zegt dat GPT-4-ondersteuning momenteel beschikbaar is als preview-versie en dat bestaande Azure OpenAI-klanten zich op deze pagina kunnen aanmelden om op de wachtlijst te komen. De facturering voor GPT-4-gebruik begint op 1 april 2023, met prijzen op basis van 1.000 tokens die worden gebruikt in prompts en query-voltooiingen. Microsoft houdt van 28 tot 30 maart een Azure AI Bootcamp-evenement voor ontwikkelaars en datawetenschappers die meer willen weten over Azure AI-services.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.