Terug naar het overzicht

21 december 2022

Microsoft Graph PowerShell v2 is nu beschikbaar als openbare preview

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat zijn Graph Powershell SDK v2 nu beschikbaar is in openbare preview. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot verschillende nieuwe functies.

Een van deze functies is de mogelijkheid om robuustere scripts te schrijven die zowel minder gevoelig voor fouten als minder dubbelzinnig zijn. Met V2 kunnen gebruikers zowel productie als preview combineren in elk nodig script, waarbij v1.0 waar mogelijk wordt gebruikt en alleen bèta wanneer dat nodig is.

Vervolgens kunnen gebruikers kiezen tussen de Microsoft.Graph-module, voor het werken met alleen stabiele API’s, of de Microsoft.Graph.Beta-module, om te werken met API’s waaraan nog steeds wordt gewerkt en in preview.

Volgens het bedrijf kunnen gebruikers ook scripts verder verbeteren door alleen de specifieke modules te installeren die hun scripts zullen gebruiken in plaats van de hele SDK.

Bovendien biedt v2 nieuwe verificatiemethoden, zodat de gebruiker kan beslissen welke het meest geschikt is voor zijn specifieke gebruikssituatie. Deze verificatiestromen omvatten beheerde identiteit, clientgeheime referenties, op omgevingsvariabelen gebaseerde autorisatie en certificaatreferenties.

Gebruikers kunnen ook scenario’s ontgrendelen met ondersteuning voor successtatuscodes (2xx) zodat alle 2xx-reacties als succesvolle verzoeken kunnen worden behandeld. Hiermee is het mogelijk om informatie van de reactietekst te verkrijgen om verder in het script te gebruiken.

Ten slotte biedt v2 gebruikers een migratietool voor scripts van gebruikers van v1. Deze tool wordt alleen beschikbaar wanneer v2 algemene beschikbaarheid bereikt.

Om de nieuwe versie uit te testen, bezoek de website. Voor meer informatie, klik hier.

Bron: sdtimes

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.