Terug naar het overzicht

30 november 2022

Microsoft Defender voor Office 365 versus Microsoft Defender voor Endpoint

Met de toenemende afhankelijkheid van technologie in de bedrijfswereld is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat de gegevens en systemen van uw bedrijf veilig zijn. Cybersecurity is de praktijk van het beschermen van computernetwerken en -systemen tegen ongeautoriseerde toegang, cyberbeveiligingsaanvallen en diefstal. Microsoft biedt tal van geavanceerde cyberbeveiligingstools, waaronder Advanced Threat Protection (ATP) die vitale gegevens beschermt tegen elke vorm van interne en externe cyberbeveiligingsbedreigingen. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen Microsoft Defender voor Office 365 (voorheen Office 365 ATP) en Microsoft Defender voor Endpoint (voorheen Windows Defender ATP).

Wat is Microsoft Defender voor Office 365?

Microsoft Defender voor Office 365 is een cloudgebaseerde e-mailfilterservice die organisatiegegevens beschermt tegen verschillende malware, virussen, phishing en andere onveilige koppelingen door zero-day-bescherming in realtime te bieden. Voordat e-mailontvangers bijlagen openen of op URL’s klikken, wordt de inhoud van de e-mail geëvalueerd. Het scant bijlagen en hyperlinks via afzonderlijke, onafhankelijke beleidsregels die beheerders toepassen op specifieke gebruikers, groepen of domeinen. Bedrijven kunnen deze service ook gebruiken om hun bestanden te beschermen in Teams, SharePoint en OneDrive.

Functies van Microsoft Defender voor Office 365

Hieronder volgen de functies van Microsoft Defender voor Office 365.

  • Het biedt een “veilige bijlagen” -functie die alle bijlagen analyseert om de levering van schadelijke bestanden te voorkomen.
  • De functie “veilige koppelingen” scant de inhoud van de webpagina van hyperlinks in e-mail- en Office-documenten om phishing en andere website-aanvallen te beperken.
  • Het genereert gedetailleerde rapporten om IT-beheerders te waarschuwen, als bepaalde gebruikers een ongewoon hoog volume aan verdachte e-mails of schadelijke inhoud ontvangen en welke gebruikers potentieel schadelijke inhoud openen of erop klikken.

Wanneer is Microsoft Defender voor Office 365 vereist?

Microsoft Defender voor Office 365, voorheen bekend als Office 365 ATP, wordt gebruikt om e-mails te filteren en te scannen om mogelijke e-mailphishing te voorkomen. Daarom wordt het aanbevolen voor gebruikers die hun e-mailaccounts willen beschermen tegen schadelijke bijlagen en URL’s. Microsoft Defender voor Office 365 is opgenomen in het Microsoft 365 E5-beveiligingsplan. Gebruikers hebben ook toegang tot deze functies door deze te kopen als add-on-abonnementen: Microsoft Defender voor Office 365-abonnement 1 ($ 2,00 gebruiker / maand) en Microsoft Defender voor Office 365-abonnement 2 ($ 5,00 gebruiker / maand).

Wat is Microsoft Defender voor Endpoint?

Microsoft Defender for Endpoint is een cyberbeveiligingstool die apparaten en gegevens beschermt tegen malware, spyware en vele andere schadelijke software. Het biedt preventieve bescherming, detectie na een inbreuk, geautomatiseerd onderzoek en reactiemogelijkheden. Het helpt bedrijven zich te verdedigen tegen geavanceerde aanvallen door machine learning en gedragsanalyses te gebruiken om afwijkingen te identificeren, kwaadaardige activiteiten te isoleren en proactieve reactie mogelijk te maken.

Functies van Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft Defender for Endpoint biedt verschillende functies, zoals:

  • Het ontdekt beveiligingskwetsbaarheden, prioriteert ze en stelt bedrijven in staat om ze te verhelpen met beveiligingsaanbevelingen.
  • Het biedt “Attack Surface Reduction” door hardware-isolatie te garanderen, waardoor het aanvalsoppervlak wordt verkleind en niet-vertrouwde websites en PDF’s worden geïsoleerd om ze gescheiden te houden van Windows 10.
  • Maakt gebruik van verschillende algoritmen en processen om waarschuwingen te evalueren en onmiddellijk actie te ondernemen om inbreuken aan te pakken.
  • Het biedt een dashboard waarmee de beveiligingsstatus van de organisatie, zoals risicomachines, risicogebruikers, verdachte activiteiten, actieve waarschuwingen en geautomatiseerde onderzoeken op verschillende manieren vanaf een gecentraliseerde locatie kunnen worden verkend.

Wanneer is Microsoft Defender voor eindpunt vereist?

Microsoft Defender for Endpoint, voorheen bekend als Windows Defender ATP, helpt bedrijven om hun systeem en hun vitale documenten te beschermen tegen ransomware, malware, virussen en vele andere aanvallen. Daarom wordt het aanbevolen voor gebruikers die volledige systeembescherming tegen cyberbeveiligingsbedreigingen willen. Deze functies zijn opgenomen in Microsoft 365 E5 & Microsoft 365 E3-abonnementen en zijn ook beschikbaar als add-on-abonnementen: Microsoft Defender voor Endpoint ($ 3,00 gebruiker / maand) en Microsoft Defender voor Endpoint P2 ($ 5,20 gebruiker / maand).

Implementeer Microsoft-oplossingen effectief met Apps4Rent

Hoewel Microsoft Defender voor Office 365 en Microsoft Defender voor Endpoint verschillende functionaliteiten bieden, wordt het aanbevolen om zowel beveiligingsoplossingen te gebruiken om vitale bedrijfsgegevens te beschermen tegen schadelijke e-mails als tegen steeds toenemende cyberbeveiligingsaanvallen om volledige gegevensintegriteit te garanderen.

Bron: o365cloudexperts

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.