Terug naar het overzicht

10 april 2023

Met Microsoft 365 wordt multi-factor authenticatie vereenvoudigd

Microsoft is van plan om Multi-Factor Authentication (MFA) rechtstreeks in zijn Outlook-app in te schakelen voor veel 365 zakelijke gebruikers.

MFA is een essentieel hulpmiddel om uw online accounts te beschermen tegen cybercriminelen. Het genereert een tweede toegangscode voor eenmalig gebruik elke keer dat u zich aanmeldt bij een account. Het wordt meestal verzonden naar een authenticator-app die u eerst moet downloaden en instellen.

Beveiligingscodes kunnen ook worden verzonden via sms-berichten of telefoongesprekken, of u krijgt mogelijk een unieke USB-sleutel om op uw computer aan te sluiten.

Het proces wordt vaak sneller gemaakt met behulp van een biometrische login zoals uw vingerafdruk of gezichts-ID. Het is een klein klusje, maar de bescherming weegt veel zwaarder dan de extra seconden die nodig zijn om toegang te krijgen tot uw account.

Microsoft is echter niet zo zeker van die extra seconden. Dus als de techgigant je die tijd kan besparen, zal het het doen. Daarom wil het MFA stroomlijnen voor Microsoft 365 zakelijke accounts.

Het rolt de verbetering uit door MFA rechtstreeks in de Outlook-app in te bouwen in een Authenticator Lite-functie. Tot nu toe was het afhankelijk van een aparte authenticator-app of het verzenden van inlogcodes.

Er is nog geen nieuws voor degenen die snellere authenticatie op onze persoonlijke pc’s willen. We zullen u echter op de hoogte houden van nieuws als Microsoft plannen heeft aangekondigd om deze functie beschikbaar te maken voor meer hardware of besturingssystemen.

Als u MFA nog niet gebruikt voor uw apps en online accounts, raden we alle bedrijven aan deze zo snel mogelijk te implementeren. De extra beveiliging die het biedt, beschermt tegen de meeste cyberbedreigingen van vandaag.

Neem contact met ons op voor meer hulp en advies over het implementeren van MFA of het optimaal benutten van de mogelijkheden van Microsoft 365.

Bron: cstg

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.