Terug naar het overzicht

20 januari 2023

Je betaalt binnenkort voor deze functies op Microsoft Teams

Nu de wereld weer aan het werk is en Microsoft weet dat we gewend zijn geraakt aan het werken aan Teams, is het van plan om ons te laten betalen voor sommige van zijn functies.

We hadden moeten weten dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat we beginnen te betalen voor enkele van de voordelen van de app. Microsoft gaat kosten in rekening brengen voor functies zoals live vertaalde bijschriften en tijdmarkeringen in vergaderingsopnamen voor wanneer een gebruiker deelneemt aan of de vergaderingen verlaat.

De techgigant kondigde deze week in zijn bijgewerkte licentieovereenkomst aan dat het sommige functies naar Teams Premium zou verplaatsen.

Functies die naar Teams Premium gaan:

– Live vertaalde bijschriften.
– Tijdlijnmarkeringen in Teams-vergaderingsopnamen voor wanneer een gebruiker vergaderingen verliet of eraan deelnam.
– Aangepaste organisatie Samen modus scènes.
– Virtuele afspraken: sms-meldingen.
– Virtuele afspraken: Organisatieanalyses in het Teams-beheercentrum.
– Virtuele afspraken: geplande wachtrijweergave.

Microsoft geeft abonnees die de gratis versie gebruiken een respijtperiode van 30 dagen voordat ze worden afgesneden, tenzij ze natuurlijk betalen.

“Na de respijtperiode van 30 dagen verliezen gebruikers de toegang tot functies die eerder beschikbaar waren in Teams zonder de Teams Premium-add-on, tenzij de beheerder Teams Premium-licenties voor hun gebruikers koopt en toewijst”, merkt Microsoft op.

Degenen die wat meer tijd nodig hebben om erachter te komen of ze bereid zijn te betalen voor de vermelde functies of niet, kunnen de proeflicentie gebruiken.

“Zodra de proeflicenties verlopen, verliezen gebruikers onmiddellijk Teams Premium-functies,” voegde Microsoft eraan toe.

Het zegt dat items zoals aangepaste sjablonen en vergaderachtergronden blijven bestaan nadat de proeflicentie is verlopen, maar ze zullen “grijs en onbruikbaar” worden. We gokken dat dat is om je te herinneren aan wat je ooit had en hopelijk je te verleiden om uiteindelijk voor de premiumversie te betalen.

Vergeet niet dat Premium niet voor iedereen beschikbaar is. Om de premiumlicentie te kopen, moet u of uw bedrijf voldoen aan de onderstaande vereisten, zoals vermeld door Microsoft:

– Moet een commerciële, wereldwijde publieke sector, EDU, GCC of non-profit huurder zijn.
– Bij algemene release biedt Microsoft geen EDU-specifieke licentie of EDU-kortingen voor Premium.
– GCC High- en DoD-tenants kunnen geen Teams Premium-licenties aanschaffen bij algemene release.
– Gebruikers moeten ook geabonneerd zijn op Microsoft 365 of Office 365 met Teams.

Naarmate hybride en werken op afstand langzaam standaard worden, verwacht je dat meer platforms beginnen met het in rekening brengen van functies die gratis waren op het hoogtepunt van de COVID-19-lockdown. Hopelijk zullen technologiebedrijven ze oppoetsen en ons iets verkopen dat eigenlijk de moeite waard is om voor te betalen. Als alternatief is er altijd iets soortgelijks gratis op het net, maar waarschijnlijk niet zo goed.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.