Terug naar het overzicht

11 oktober 2022

Hoe Microsoft Viva Goals bedrijven helpt hun doelen te bereiken

Viva Goals is een van de krachtigste tools in het recente Viva-platform van Microsoft. Met veel potentieel voor teamontwikkeling en integratie binnen Microsoft Teams, is er geen twijfel over waarom de ‘Private Preview’ van mei 2022 ongelooflijk succesvol was.

Viva Goals is net in augustus 2022 voor het publiek uitgebracht en is voor de meeste mensen nog steeds vers en relatief onbekend. Daarom willen we u helpen kennis te maken met de beste productiviteitstool van Microsoft tot nu toe! We geloven echt dat Viva Goals perfect is voor elk bedrijf om hun workflow een boost te geven.

In dit artikel laten we je zien wat Microsoft Viva Goals is, hoe het werkt en hoe het je kan helpen! We zullen ook delen hoe je vandaag nog aan de slag kunt!

Wat Is Microsoft Viva Goals?

Microsoft Viva Goals is een oplossing voor het stellen van doelen die uw team helpt nieuwe hoogten te bereiken en hun volledige potentieel te ontsluiten.

Volgens Viva Goals CVP Vetro Vellore wil 77% van de werknemers meer zingeving in hun werk. Microsoft Viva Goals pakt dit aan en helpt medewerkers te motiveren om aan projecten te willen werken.

Door gebruik te maken van het OKR (Objectives and Key Results) framework stelt Viva organisaties in staat om de voortgang van hun teams te volgen. Dit betekent dat uw bedrijf veel gemakkelijker en efficiënter kan werken om uw doelen te bereiken – Viva creëert een workflow die gemakkelijk is om mee te werken voor zowel werknemers als werkgevers.

Met Viva Goals kunt u:

  • Wijs uw teamleden toe aan verschillende taken en doelen.
  • Maak een lijst van die doelen, evenals de belangrijkste doelen en doelstellingen van uw organisatie.
  • Geef visuele indicatoren weer van hoe op schema u bent om deze doelen te bereiken.
  • Beloon succes in uw hele organisatie.

U kunt specifieke doelen stellen voor specifieke teams en werknemers die het meest geschikt zijn voor die taak. Door werk efficiënt te delegeren, kunnen werknemers gemakkelijk zien waar ze aan moeten werken en wat hun voortgang op die taak is.

Je kunt Viva Goals vinden in Microsoft Teams, zolang je toegang hebt tot Viva Goals of Viva Suite. Deze integratie maakt het eenvoudig om Viva in uw dagelijkse workflow te verwerken en uw team kennis te laten maken met het OKR Framework zonder verwarring of stress te veroorzaken.

Wat Is Het OKR Framework?

OKR’s (Objectives and Key Results) is een raamwerk dat wordt gebruikt om duidelijk doelen te stellen en te definiëren en hun resultaten vast te leggen. Door dit te doen, kunt u uw team helpen hun volledige potentieel te bereiken en hen te motiveren tot een realistisch doel.

Dit raamwerk splitst een belangrijke doelstelling op in brokken die kunnen worden bereikt om vooruitgang te boeken en wijst ze toe aan teams / werknemers.

In tegenstelling tot KPI(Key Performance Indicator) Frameworks – die de prestaties van individuele werknemers meten – helpen OKR’s werknemers en teams te motiveren om als eenheid doelen te bereiken.

Dit geeft een tastbaar doel om hen te helpen begrijpen waar ze naartoe werken, in plaats van zich zorgen te maken over willekeurige prestatiedoelen.

Hoe Viva-Doelen Uw Bedrijf Kunnen Helpen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van Viva Goals in uw bedrijf? Laten we enkele van de belangrijkste mogelijkheden van het platform bespreken!

Verrijk uw team

Met Viva Goals kun je ervoor zorgen dat je team altijd een realistisch doel heeft om naartoe te werken. U kunt duidelijke doelen en doelen stellen, wat betekent dat uw werknemers altijd gemotiveerd zullen zijn om aan iets te werken in plaats van in de war te raken over wat ze op die dag moeten bereiken.

Organiseer Uw Doelen

Viva Goals organiseert en toont eenvoudig de bredere doelen van uw organisatie, zodat u gemakkelijk kunt zien waar u naartoe gaat. Door dit te doen, kunt u eenvoudig uitzoeken waar u naartoe moet gaan en uw teams op de juiste manier beheren.

Verhoog De Winstgevendheid

Tijd is geld en Doelen is perfect om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je tijd haalt. Door ervoor te zorgen dat uw medewerkers effectief en efficiënt werken, worden uw doelen veel sneller bereikt. Bovendien kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw personeel haalt voor wat u hen betaalt om te doen – en hen pushen zonder ze te demotiveren of te demoraliseren.

Vier Succes

Het vermogen van Microsoft Viva om de voortgang van uw team bij te houden, betekent dat u ervoor kunt zorgen dat uw werknemers goed werken en ze kunt pushen wanneer dat nodig is. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zien welke teams het goed doen. Dit betekent dat u eenvoudig kunt uitzoeken wanneer teams tot het uiterste gaan en hen daarvoor kunt belonen.

Gebruik Wat Je Weet

Door te integreren met Microsoft 365 werkt Viva met veel toonaangevende software zoals Outlook, Teams, Office 365 en vele andere Microsoft-gebaseerde applicaties die uw bedrijf waarschijnlijk al gebruikt.

En zo niet, waarom niet kiezen voor het beste? Microsoft 365 is een geweldige manier om de hulpprogramma’s en werkruimten van je organisatie te verenigen.

Andere Producten In Het Viva Platform

Aangezien Viva Goals vereist dat u toegang hebt tot de Viva Suite (of, om Goals afzonderlijk te kopen – wat helemaal niet de moeite waard is), laten we eens kijken wat Microsoft Viva nog meer voor u kan doen!

  • Viva Learning: Help uw medewerkers groeien en hun vaardigheden verbeteren met cursussen en lessen, en een focus op samenwerking met andere werknemers om samen te leren en te groeien.
  • Viva Insights: Verrijk de productiviteit en het welzijn van uw werknemers door bij te houden hoe ze werken en inzichten te geven over hoe ze hun workflow kunnen verbeteren.
  • Viva Topics: In de stijl van een forum kan uw team eenvoudig afzonderlijke projecten en delen van uw bedrijf bespreken. Dit betekent dat de discussie open is en dat uw team positief kan samenwerken en samenwerken.

Met dat alles en meer om te verkennen, is Viva een essentieel onderdeel van het helpen van uw bedrijf om het volgende niveau te bereiken.

Aan De Slag Met Viva Goals

Viva Goals is een krachtige productiviteits- en workflowtool die nieuw, modern en geweldig is om uw team te helpen zijn volledige potentieel te bereiken. Met zoveel manieren om de productiviteit en motivatie van uw team te helpen, is er geen reden om Viva Goals niet in uw workflow te integreren.

En met volledige Microsoft 365-integratie is het eenvoudig om aan de slag te gaan om je organisatie een boost te geven.

Bron: carecomputers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.