Terug naar het overzicht

28 april 2023

Hoe je een vergadering succesvol kunt afsluiten in Microsoft Teams

Ik weet zeker dat jullie allemaal de “never-ending Teams meeting” hebben meegemaakt… De organisator verlaat de vergadering en verwacht dat de opname tijdelijk zal verschijnen. De opname lijkt echter nooit te verschijnen. Als je teruggaat naar de vergadering (die voorbij zou moeten zijn), zul je die ene persoon vinden die iets anders aan het doen was, en ze zijn nog steeds in de vergadering … gedempt en waardoor de opname maar doorgaat en doorgaat… Als u de organisator van de vergadering bent, kunt u het einde van een vergadering forceren wanneer u de vergadering verlaat met behulp van de optie Vergadering beëindigen. Zo werkt dat…

Klik als organisator van de vergadering op de vervolgkeuzepijl naast de optie Verlaten. Selecteer de optie Vergadering beëindigen in plaats van de standaardoptie Verlaten:

teams vergadering beëindigen

U krijgt een prompt om u te laten weten dat u de vergadering voor iedereen beëindigt (wat vaak is wat u wilt). Klik op Beëindigen en de vergadering eindigt voor iedereen, ze worden gedwongen de vergadering te verlaten en de verwerking na de vergadering begint:

teams vergadering beëindigen

Dit is een geweldige manier om die vergaderingsopnamen te vermijden die aan het einde urenlang dode lucht hebben.

Bron: oneminuteofficemagic

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.