Terug naar het overzicht

16 maart 2022

Het Geheim van Microsoft 365 dat mensen eruit kunnen halen

Sinds de oprichting in 2011 is Microsoft 365 uitgegroeid tot de go-to productiviteitssuite met meer dan 250 miljoen gemiddelde maandelijkse gebruikers in 2021. Microsoft 365 werd van cruciaal belang voor veel bedrijven terwijl ze door de pandemie navigeerden. In een tijd waarin mensen zich nog nooit zo gescheiden hebben gevoeld, bracht Microsoft 365 hen samen en gaf het mensen de tools om samen te werken, te communiceren en zich weer verbonden te voelen, zelfs als ze mijlenver uit elkaar liggen. Na de pandemie willen meer bedrijven dan ooit meedoen met miljoenen door ook Microsoft 365 te adopteren, en met goede reden.

De vangst

Dit alles gezegd hebbende, komt zo’n inclusieve service niet zonder technische uitdagingen. Microsoft 365-services zijn zwaar op je internetlinks. Dit zou niet al te veel zorgen moeten zijn als je maar een paar medewerkers tegelijk hebt die Microsoft 365 gebruiken, maar naarmate je bedrijf schaalt en meer gebruikers krijgt, schaalt de vraag naar je bandbreedte mee. Als u te veel gebruikers toegang geeft tot Microsoft 365 zonder de juiste breedband, wordt uw systemen ongetwijfeld vertraagd of zelfs bevroren.

Dit zou je niet moeten afschrikken om Microsoft 365 te adopteren, nu online gebruik in bedrijven alleen maar groter wordt, is de behoefte aan betere breedband onvermijdelijk. Het hebben van de juiste breedband geeft uw bedrijf eenvoudigweg de vrijheid om de tools te gebruiken die het nodig heeft zonder zich zorgen te hoeven maken over trage services en / of downtime van het systeem. In deze blog zullen we een licht werpen op dit vaak over het hoofd geziene Microsoft 365-geheim en je inzicht geven in welke toepassingen je breedband zou moeten verantwoorden.

Teams

Microsoft Teams is een op audio, video en chat gebaseerd samenwerkingsplatform, dat het enige communicatieprogramma van Microsoft is sinds het in 2019 de officiële vervanging werd van Skype voor Bedrijven en Microsoft Classroom.

Microsoft 365 en zijn cloudgebaseerde applicaties zoals Teams zijn hongerig naar breedband en vereisen meer bandbreedte om effectief te werken dan traditionele versies van Office. Microsoft Teams-gesprekken worden bijvoorbeeld vaak opgenomen en geüpload naar Microsoft Stream, zodat ze kunnen worden gedeeld met collega’s. Het uploaden van videobestanden naar internet zal altijd druk uitoefenen op de uploadcapaciteit van uw internetlijn en van invloed zijn op de prestaties van alle gebruikers op uw netwerk.

Wanneer u Teams in uw bedrijf brengt, moet u ervoor zorgen dat de kwaliteit van de netwerkverbinding niet alleen een lage latentie heeft en voldoende bandbreedte biedt, maar ook consistent is, zodat de gebruiker geen last heeft van problemen zoals jitter. De behoefte aan goed internet is vooral belangrijk als het gaat om videobellen, het kan tot 1,1 Mbps duren om een HD-videogesprek te streamen.

Hoewel video-, audio- en chatgebaseerde services het hoofddoel van Teams zijn, fungeert het ook als een voordeur naar SharePoint. Elke keer dat je een nieuw team maakt in Teams, maak je ook een nieuwe Microsoft 365-teamsite, Agenda, Planner en SharePoint- teamsite, die allemaal een tol eisen van je bandbreedte.

Onedrive

Microsoft OneDrive is een bestandshostingservice waarmee gebruikers hun bestanden via de cloud kunnen delen en synchroniseren. het platform werkt door chats, videobellen en bestanden samen te brengen met veel Microsoft- en niet-Microsoft-apps. Dit creëert één enkele werkruimte die op elk moment toegankelijk is voor elk apparaat voor de eindgebruiker, waardoor veel meer vrijheid en flexibiliteit mogelijk is als het gaat om hun werk. Helaas betekent meer krijgen in dit geval dat je meer moet geven, OneDrive is de meest bandbreedte-intensieve service die Microsoft 365 biedt.

De architectuur van OneDrive maakt het een gebruiker met een zware bandbreedte. Om dit in perspectief te plaatsen, is elk document in OneDrive automatisch geüpload naar de cloud bij elke aanpassing die eraan wordt aangebracht. Het wordt vervolgens tegelijkertijd gedownload naar de apparaten van alle personen met toestemming om toegang te krijgen tot dat document. Dit kan meerdere keren per dag gebeuren en elke upload / download voor elke gebruiker zet uw bandbreedte onder druk.

Dit constante bijwerken, uploaden en downloaden van bestanden is een gemeenschappelijk thema dat wordt uitgevoerd in alle Microsoft 365-services, het maakt veel meer realtime samenwerking mogelijk, maar vereist op zijn beurt grotere hoeveelheden bandbreedte om te worden gebruikt.

De oplossing die uw bedrijf nodig heeft

Microsoft 365 biedt een hele reeks nuttige toepassingen en is begrijpelijkerwijs de populairste productiviteitssuite ter wereld. Omdat Microsoft 365-gegevens worden opgeslagen in een gekoppelde / gedeelde architectuur en toepassingen zoals Teams en OneDrive bieden, voelt samenwerking en communicatie zo gestroomlijnd mogelijk aan. Helaas betekent het verwerven van meer tools en het stroomlijnen van de samenwerking onbedoeld dat uw bedrijf zich moet voorbereiden op een hoger breedbandgebruik, vooral als u een aanzienlijk aantal gebruikers hebt.

Bron: entrustit

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.