Terug naar het overzicht

03 augustus 2022

Het gebruik van een Bluetooth-headset op Microsoft Teams wordt eindelijk een stuk eenvoudiger

Microsoft Teams-oproepen bedienen met Bluetooth-audioapparaten zonder dongle

Ervoor zorgen dat u volledig betrokken bent bij uw Microsoft Teams-oproep, wordt een stuk eenvoudiger dankzij een nieuwe functie die naar het platform komt.

Het bedrijf rolt een update uit voor zijn videoconferentieservice die het gemakkelijker dan ooit maakt om aspecten van oproepen te beheren met behulp van een Bluetooth-apparaat.

De upgrade betekent dat gebruikers nu een Bluetooth-headset of speakerphone kunnen gebruiken om een Microsoft Teams-oproep te beantwoorden of te beëindigen, zonder te klauteren voor de knop “oproep beëindigen”, wat vaak kan resulteren in ongemakkelijke pauzes.

Microsoft Teams Bluetooth-headsets

De update betekent dat Microsoft Teams-gebruikers nu de knoppen op een verbonden Bluetooth-apparaat kunnen gebruiken om hun oproep te bedienen, met functies zoals beantwoorden, beëindigen of het gesprek in de wacht zetten tijdens de eerste uitrol.

Deze apparaten hebben niet eens een USB-dongle nodig wanneer ze zijn aangesloten op een Windows-pc met Teams-desktopclient, en Microsoft zegt dat dit voor veel headsets en speakerphones zal werken zonder dat er een gebruikersactie nodig is om in te schakelen, behalve het koppelen van het apparaat met de pc.

Het lijkt erop dat alleen bepaalde apparaten de functie om te beginnen kunnen gebruiken, waarbij Microsoft opmerkt dat gebruikers op de hoogte moeten blijven van de certificeringspagina voor aanvullende informatie over apparaten die zijn getest om binnenkort aan alle certificeringscriteria met native Bluetooth-verbindingen te voldoen.

De officiële Microsoft 365 roadmap merkt op dat de functie nu wordt uitgerold naar Microsoft Teams-gebruikers over de hele wereld. Maar voorlopig is het beperkt tot alleen desktopgebruikers, met nog geen nieuws over een mobiele lancering.

De update komt omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat Microsoft Teams slimmer en interactiever blijft voor gebruikers over de hele wereld.

Dit omvat de toevoeging van verschillende generaties avatars om u te vertegenwoordigen tijdens een gesprek met behulp van de Microsoft Teams Together-modus, die een live avatar weergeeft voor elke deelnemer.

Het bedrijf heeft ook plannen geschetst om binnenkort 3D-avatars te introduceren naast meer meeslepende Microsoft Teams-vergaderingen binnen het zogenaamde “metaverse” later in 2022.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.