Terug naar het overzicht

17 december 2021

Heeft sociale media zijn piek gezien en sterft zijn populariteit uit?

Hoewel er twee decennia geleden niet veel gebruik was van sociale media en internet, zijn de huidige tijden anders. Sociale media zijn een van de belangrijkste onderdelen van ons dagelijks leven en bijna iedereen in de wereld heeft een account op de ene of de andere sociale applicatie.

Sociale media spelen een grote rol in ons dagelijks leven en we besteden er een groot deel van onze dag aan. Uit de gegevens van het Statista-rapport bleek dat een gemiddeld persoon in 2021 bijna 142 minuten op sociale media doorbracht. De wereld van sociale netwerken laat ons nu niet alleen zien wat er over de hele wereld gebeurt, maar het is ook een geweldige manier om ondanks het web verbonden te zijn met vrienden en familie.

Vandaar dat mensen het veel gebruiken en het leuk vinden om online te zijn. Dus als er een brede bevolking om je heen online is op sociale media, moet je geloven dat de tijd van sociale media bloeit toch?

fout. Uit gegevens blijkt dat de hype op sociale media al lang geleden zijn hoogtepunt had bereikt en volgens de recente rapporten neemt de groei langzaam af. De daling is ook langzaam en geleidelijk duidelijk met een rapport dat aangeeft dat het gemiddelde gebruik van sociale media sinds het afgelopen jaar ongeveer drie minuten is afgenomen.

Hoewel hier ook nog steeds een aantal verschillende gedachten achter kunnen zitten. Waarom?

Welnu, de statistieken kunnen nog steeds niet volledig worden afgesloten omdat er een grote verscheidenheid aan bevolking in de onderontwikkelde landen woont die nog steeds niet volledig is blootgesteld aan sociale media en internet in het algemeen. Dus als ze het web niet goed zijn gaan gebruiken, lijkt het oneerlijk om ze in de daling te tellen.

De vraag rijst echter, wat veroorzaakte de drie procent daling van het gebruik van sociale media in een tijd waarin nieuwe technologieën doorkomen?

Nou, om te beginnen, het toenemende bewustzijn en bewijzen in het feit dat sociale media schadelijk zijn voor je geestelijke gezondheid spreekt er veel voor. Veel mensen zijn gestopt met het gebruik van sociale media vanwege de impact die het veroorzaakte, niet alleen op de geestelijke gezondheid, maar ook op alle persoonlijkheid.

Facebook heeft er echter nog steeds vertrouwen in dat sociale media de komende jaren zeker zullen groeien. Het technologiebedrijf brengt meer innovatieve technologie tot stand en werkt eraan en zal in de komende toekomst een aantal geweldige dingen lanceren.

Bron: digitalinformationworld

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.