Terug naar het overzicht

23 mei 2023

ChatGPT: OpenAI lanceert Web Browsing en Plug-ins

Gedurende de beginfase hebben generatieve AI-tools zoals ChatGPT veel van ons routine werk overgenomen. ChatGPT, ondanks indrukwekkende gespreksmogelijkheden, put uit vooraf vastgestelde en verouderde informatie in plaats van realtime gegevens van het internet te verzamelen. Maar deze situatie verandert nu, omdat OpenAI aankondigt dat ChatGPT toegang tot internet gaat krijgen. Daarnaast worden ChatGPT-plug-ins nu breder beschikbaar.

ChatGPT krijgt Internettoegang

OpenAI heeft recent zijn releaseopmerkingen voor ChatGPT bijgewerkt en laat weten dat de chatbot nu toegang krijgt tot het internet. Dit betekent dat de chatbot nu in staat is om up-to-date informatie van het web te halen, wat de precisie en relevantie van de gegenereerde antwoorden zal verbeteren.

Beschikbaarheid van Plug-ins neemt toe

Plug-ins, of tools die toegang bieden tot diensten van derden via ChatGPT, zijn nu beschikbaar voor alle ChatGPT Plus-gebruikers. Dit zijn gebruikers die betalen voor extra functionaliteiten in de chatbot. Deze plug-ins, die eerder in maart 2023 voor het eerst beschikbaar waren voor insiders, ondersteunen diensten zoals OpenTable, Zapier, Expedia, Instacart, KAYAK, Shopify en meer.

OpenAI meldt dat ChatGPT Plus-gebruikers nu toegang hebben tot meer dan 70 plug-ins. Dit wordt ook bevestigd door Twitter-gebruiker @DataChaz, die een lijst deelt met beschikbare applicaties.

Experimentele nieuwe functies

Als je een ChatGPTPlus gebruiker bent, geniet dan van vroege toegang tot experimentele nieuwe functies, die tijdens de ontwikkeling kunnen veranderen. Microsoft heeft deze functies toegankelijk gemaakt via een nieuw bètapaneel in je instellingen.

Zodra het bètapaneel voor jou beschikbaar is, kun je twee nieuwe functies uitproberen:

Webbrowsen: Probeer een nieuwe versie van ChatGPT die weet wanneer en hoe te surfen op het internet om vragen over recente onderwerpen en gebeurtenissen te beantwoorden.

Plugins: Probeer een nieuwe versie van ChatGPT die weet wanneer en hoe derde partij plugins te gebruiken die je inschakelt.

Aanmelden voor Experimentele nieuwe functies

Tot nu toe kunnen gebruikers alleen toegang krijgen tot ChatGPT Plugins door zich aan te melden en te wachten op toegang.

Om plugins van derden te gebruiken, volg deze instructies:

1. Ga naar https://chat.openai.com/
2. Selecteer “Plugins” uit de modelschakelaar
3. In het “Plugins” dropdown menu, klik op “Plugin Store” om nieuwe plugins te installeren en in te schakelen

Om bètafuncties in te schakelen:

1. Klik op ‘Profiel & Instellingen’
2. Selecteer ‘Bètafuncties’
3. Schakel de functies in die je wilt uitproberen

Conclusie

Deze ontwikkelingen in ChatGPT tonen de voortdurende evolutie van AI en de toenemende mogelijkheden van deze technologie. Met webbrowsen en uitgebreide plug-in toegankelijkheid, biedt ChatGPT meer dynamische en gepersonaliseerde interacties, wat de gebruikservaring verder verbetert.”

Bron: neowin

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.