Geciteerde antwoorden in Microsoft Teams 2.0 beschikbaar op Windows 11

Het citeren van berichten wordt al heel lang ondersteund in de mobiele versie van Teams en de optie kan eindelijk zijn weg vinden naar desktops.

Wat je moet weten

  • De mogelijkheid om berichten te citeren is gespot in de Teams 2.0-app op Windows 11.
  • De mobiele versies van Teams ondersteunen al citerende berichten.
  • De Microsoft 365-roadmap vermeldt dat de functie deze maand zou kunnen worden uitgerold naar de desktopversies van Teams.

Microsoft Teams ondersteunt al het citeren van specifieke berichten op mobiele apparaten, maar op dit moment ontbreekt deze functionaliteit op zijn desktop-apps. Dat lijkt waarschijnlijk snel te veranderen, aangezien Microsoft MVP João Ferreira de mogelijkheid zag om berichten te citeren in de Teams 2.0-app op Windows 11. De desktopversie van de functie lijkt precies op zijn mobiele tegenhanger, waarmee je een specifiek bericht kunt citeren binnen een eigen bericht. Soortgelijke functionaliteit is beschikbaar in veel berichten-apps.

Microsoft noemde deze functie voor het eerst in juni 2021, maar het was niet beschikbaar om uit te proberen op desktops. Ferreira heeft de optie in de Teams 2.0-app op Windows 11 kunnen gebruiken en de mensen van OnMSFT hebben het kunnen laten werken in de gelekte Microsoft Teams Preview-app op Windows 10.

Op dit moment werkt de optie om berichten te citeren alleen bij gebruik van een persoonlijk account bij Microsoft Teams, maar dat zal waarschijnlijk veranderen. Volgens de Microsoft 365-roadmap is de functie in ontwikkeling en zou deze deze maand op desktops kunnen verschijnen.

Hier is de beschrijving van Microsoft van de functie:

Tijdens het chatten in Teams kun je [op] een specifiek bericht antwoorden. Het originele bericht wordt geciteerd in het antwoordtekstvak, zodat iedereen in de chat de context van het bericht gemakkelijker kan begrijpen. Geciteerde antwoorden zijn beschikbaar in 1:1, Groeps- en Vergaderingchats.

Bron:

Geciteerde antwoorden in Microsoft Teams 2.0 beschikbaar op Windows 11
Published on
Aug 15, 2021
Categories

Certified Office 365 experts

De oplossingen van Microsoft zijn al decennia lang toonaangevend als het gaat om productiviteit, presentatie en e-mail. Voor Office 365 zijn deze bekende producten doorontwikkeld om uw organisatie sneller en efficiënter te laten werken. 

Microsoft biedt u naast de oplossingen uit de Microsoft 365 suite de cloudversies van Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online en Microsoft Teams. Deze diensten werken naadloos samen en zorgen voor maximaal gebruiksgemak op zowel pc’s, tablets, smartphones en browsers.

We leveren de nodige expertise om over deze diensten te kunnen beschikken en daarnaast de bedrijfsprocessen door middel van software te optimaliseren.