Terug naar het overzicht

03 oktober 2022

Excel heeft een nieuwe functie voor het versnellen van spreadsheets

Microsoft Excel-spreadsheets kunnen duizenden cellen bevatten voor het opslaan van gegevens, wat uw pc kan vertragen, zelfs als er geen zichtbare gegevens in veel van de cellen aanwezig zijn. Gelukkig rolt Microsoft een nieuwe functie uit om de prestaties van spreadsheets te verbeteren.

Microsoft vermeldde in een recente blogpost dat lege cellen met overgebleven opmaak- en stijlinformatie vaak de prestaties kunnen vertragen en de bestandsgrootte kunnen vergroten. Het bedrijf zei: “we hebben waargenomen dat een werkmap na verloop van tijd cellen kan verzamelen die geen gegevens hebben, maar nog steeds verborgen informatie bevatten die weinig of geen nut meer heeft. Deze cellen hebben in het begin misschien gegevens en opmaak gehad, maar nu hebben ze geen gegevens, maar nemen ze nog steeds ruimte in beslag omdat ze opmaak bevatten. “

De eerste poging van Microsoft om dit op te lossen is een nieuwe functie “Prestaties controleren”, die toegankelijk is via het tabblad Controleren in Excel Online. Het zoekt naar lege cellen die nog opmaakgegevens bevatten, zoals een vulkleur of aangepaste tekstuitlijning, en geeft u een knop om de gegevens te wissen. Het voorbeeld van Microsoft gebruikte een spreadsheet met meer dan een miljoen lege cellen, waarbij de bestandsgrootte afname van 3,14 MB naar 17,5 kB. Belangrijk is dat de functie niet automatisch wordt uitgevoerd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het verliezen van opmaak die u later wilt gebruiken.

Check Performance wordt nu uitgerold naar Excel Online voor betaalde Microsoft 365-abonnees en Microsoft zegt dat het “aankomende plannen” heeft om de functie naar Excel voor Windows en Mac te brengen. Het bedrijf onderzoekt ook andere veelvoorkomende problemen die kunnen worden toegevoegd aan de detectie voor Check Performance.

Bron: howtogeek

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.