Terug naar het overzicht

05 september 2022

Een van de beste Microsoft Teams-functies komt naar meer gebruikers

Achtergrondeffecten zijn binnenkort beschikbaar voor meer gebruikers van virtuele desktops.

Microsoft bereidt een update voor samenwerkingsplatform Teams voor die een van de populairste functies naar een bredere groep gebruikers zal brengen.

Volgens twee nieuwe items op de Microsoft 365-productroadmap breidt Microsoft de mogelijkheid om de achtergrond van een videogesprek te vervangen en te vervagen uit naar mensen die op virtuele desktops  van Citrix en VMware draaien.

De update is momenteel in ontwikkeling, maar zou ergens volgende maand moeten worden uitgerold naar relevante Microsoft Teams-gebruikers.

Microsoft Teams achtergronden

Sinds de overgang naar werken op afstand hebben vrijwel alle grote leveranciers van videoconferenties virtuele achtergrondfunctionaliteit uitgerold, waarmee gebruikers de ruimte achter hen kunnen blokkeren met een overlay naar keuze.

Een subtielere optie is om de achtergrond te vervagen, wat het dubbele effect heeft van het verdoezelen van alles wat belastend is dat rond een slaapkamer of thuiskantoor zou kunnen liggen en de aandacht op het gezicht van de persoon richt.

Hoewel Microsoft Teams een dergelijke functie al een tijdje aanbiedt, is deze traditioneel alleen beschikbaar voor gebruikers van zijn desktop- en mobiele clients.

Na eerder dit jaar achtergrondeffecten te hebben toegevoegd aan de webclient en teams op Azure Virtual Desktop of Windows 365, wordt de functie nu ook beschikbaar gesteld aan gebruikers van citrix en vMware virtuele desktops.

Het algemene doel is om ervoor te zorgen dat de vergaderervaring consistent is voor alle Microsoft Teams-gebruikers, ongeacht welke client of hardware ze gebruiken.

Naast de functie virtuele achtergronden heeft Microsoft een aantal recente toevoegingen aan Teams gedaan met dit doel voor ogen, waaronder de mogelijkheid om te profiteren van end-to-end encryptie bij het inbellen vanaf kantoor, werk- en zakelijke accounts te combineren en toegang te krijgen tot besturingselementen voor het delen van schermen voor alle clients.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.