Terug naar het overzicht

09 september 2022

Dit is wat er op weg is naar Microsoft Whiteboard in 2022

Microsoft Whiteboard heeft een lange lijst met functies in de maak, die momenteel allemaal klaar zijn om voor het einde van dit jaar uit te rollen.

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft verschillende functies in de maak voor Whiteboard, waarvan er vele nieuwe opties toevoegen voor het insluiten van inhoud.
  • Microsoft Whiteboard ondersteunt binnenkort het insluiten van online video’s via koppelingen, het delen van klikbare koppelingen en het toevoegen van opmerkingen.
  • Alle nieuwe functies verschijnen op de Microsoft 365-roadmap en zijn momenteel gepland om vóór het einde van 2022 te worden verzonden, hoewel dat kan worden gewijzigd.

Microsoft Whiteboard maakt een deelbaar oneindig canvas dat kan worden gedeeld tussen collega’s en collega’s. Microsoft heeft de app in de loop van de tijd verbeterd en vernieuwd en heeft verschillende wijzigingen op komst voor 2022. De nieuwe functies verschijnen op de Microsoft 365-roadmap en werden voor het eerst gespot door Neowin.

De meeste aankomende functies zullen bekend klinken voor degenen die regelmatig Microsoft 365 gebruiken, zoals de mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen en inhoud toe te wijzen aan specifieke gebruikers. Microsoft Whiteboard krijgt ook de mogelijkheid om het standpunt van een persoon te volgen terwijl ze door het digitale canvas bewegen.

De mogelijkheid om video’s in te sluiten door een URL in te voeren is ook onderweg, wat het veel gemakkelijker zou moeten maken om inhoud te delen. Klikbare link ondersteuning zal ook worden toegevoegd in de nabije toekomst.

Hier zijn de samenvattingen van elk van de Microsoft 365-roadmapitems die momenteel gepland staan voor de release van 2022:

  • Gebruikers kunnen een video-URL invoegen en de video rechtstreeks op het canvas laten weergeven.
  • URL’s die in Whiteboard worden ingevoegd, worden klikbare koppelingen.
  • Deelnemers in Teams en op het web kunnen zien wie inhoud aan het bord heeft toegevoegd.
  • De mogelijkheid om opmerkingen toe te voegen aan een whiteboard om te helpen bij discussies met boarddeelnemers. Dit bevat een opmerkingenvenster om alle opmerkingen op een bepaald whiteboard te bekijken.
  • Gebruikers hebben de mogelijkheid om gebruikers tijdens een Teams-vergadering uit te nodigen op een whiteboard om hun standpunt te volgen terwijl ze navigeren en communiceren met het canvas.
  • Gebruikers hebben de mogelijkheid om whiteboards op te slaan als een sjabloon en kunnen die sjabloon delen met andere individuele gebruikers.
  • Een timer toevoegen aan Whiteboard om gebruikers in staat te stellen getimede activiteiten uit te voeren, zoals een getimede brainstorm.

De nieuwe functies hebben de huidige releasedoelen variërend van september 2022 tot december 2022, maar dat zijn allemaal zachte doelen. De Microsoft 365-roadmap biedt een ruwe schets voor wat er onderweg is, geen vaste releasedatums.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.