Terug naar het overzicht

02 juli 2022

Deze nieuwe Microsoft Teams-functie kan precies zijn waar u op hebt gewacht

Teams pop-outs beloven de functionaliteit van twee monitoren voor bijdragers te verbeteren

Er wordt momenteel gewerkt aan een update voor Microsoft Teams die de mogelijkheid introduceert om gedeelde vergaderinhoud in een nieuw venster te openen, terwijl het bedrijf zijn videoconferentiesoftware blijft verbeteren.

Het bedrijf heeft weinig informatie vrijgegeven over de nieuwe functie en legt eenvoudigweg uit dat gebruikers “gedeelde inhoud in een apart venster kunnen openen”.

De update is deze week toegevoegd aan de Microsoft 365-productroadmap en zal naar verwachting in augustus worden uitgerold naar Teams-gebruikers. De nieuwe functie wordt ondersteund op zowel web- als desktopclientversies van het samenwerkingsplatform, waaronder Windows en macOS.

Update voor Microsoft Teams

In de afgelopen jaren hebben hybride werkroutines ervoor gezorgd dat we ons tot videoconferentieplatforms wenden om ons werk gedaan te krijgen, wat ertoe heeft geleid dat bedrijven investeren om hun producten regelmatig te verbeteren.

De functionaliteit van de opkomende functie moet nog worden gezien, maar het is waarschijnlijk dat het op dezelfde manier zal werken als gebruikers Teams-chats al naar een nieuw venster kunnen openen.

We verwachten dat deze stap gunstig zal zijn voor werknemers die meerdere bedrijfsmonitors gebruiken, waardoor deelnemers de deelnemers van het gesprek kunnen zien en gedeelde bestanden en chatfeeds kunnen controleren, terwijl ze ook inhoud kunnen bekijken die door presentatoren wordt gedeeld.

Dit volgt op een aankondiging met verbeteringen aan CART-ondertiteling, live ondertiteling met sprekerattributie en live transcriptie, evenals de introductie van achtergrondeffecten in Teams op webbrowsers.

Deze functies waren gepland voor een release in juni 2022 en werden tegen het einde van de maand beschikbaar gesteld, waardoor we hopen dat Microsoft zijn nieuwe pop-out-update tegen het einde van de zomer zal leveren.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.