Terug naar het overzicht

01 juni 2022

Deze Microsoft Word-update voorkomt onbedoelde wijzigingen

Microsoft Word heeft al alleen-lezen en revisiemodi, voor wanneer u een document wilt bekijken zonder wijzigingen aan te brengen, maar niet iedereen kent die opties. Microsoft test nu een meer zichtbare schakelaar voor verschillende modi.

Microsoft experimenteert met een nieuwe knop in Word, in de rechterbovenhoek van het venster, waarmee u eenvoudig kunt schakelen tussen drie modi: Bewerken, Controleren (voor het voorstellen van wijzigingen en het toevoegen van opmerkingen) en Weergeven (een optie alleen-lezen). Die opties bestaan al in Word, maar ze bevinden zich in verschillende menu’s die misschien moeilijk te vinden zijn.

microsoft word editing

De naam van de nieuwe knop verandert ook afhankelijk van de modus die u gebruikt. Dat betekent dat het altijd gemakkelijk is om te zien in welke modus je je bevindt: kijk maar naar de rechterbovenhoek. Het is vermeldenswaard dat Office Online al een tijdje een identieke knop heeft, maar zich op een iets andere plaats bevindt (aan het einde van de linttabbladen).

bewerken in microsoft word

Microsoft zegt dat de nieuwe knop beschikbaar is in het bètakanaal van Microsoft Office, te beginnen met versie 2206 (build 15314.10000). Het zou ergens in de komende weken of maanden in de reguliere stabiele builds van Word moeten verschijnen, ervan uitgaande dat er geen significante bugs verschijnen in het testproces.

Bron: howtogeek

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.