De zoekfunctionaliteit van Microsoft Teams wordt verbeterd met Top Hits

Microsoft werkt sinds vorig jaar, toen veel mensen noodgedwongen vanuit huis moesten werken, hard aan het verbeteren van haar chat- en samenwerkingsapp Teams. Naast vele verbeteringen en nieuwe functies, is er één verbeteringsset om het leven van gebruikers veel gemakkelijker te maken.

Er is nu een nieuw item in de Microsoft 365 Roadmap gepubliceerd met betrekking tot de zoekfunctionaliteit van Microsoft Teams. Volgens de inzending zal de zoekervaring op Teams worden verbeterd door ‘Top Hits’-resultaten die automatisch worden gegenereerd.

Microsoft verklaarde dat de nieuwe sectie automatisch de meest relevante resultaten zal voorstellen voor mensen, chats, bestanden en andere inhoud die is opgeslagen of gedeeld in de app.

De nieuwe functie is nog in ontwikkeling, maar zal naar verwachting eind deze maand voor gebruikers worden uitgerold.

Microsoft heeft sinds het begin van de pandemie veel moeite gedaan om nieuwe functies naar het Teams-platform te brengen. Het heeft videoconferenties, het delen van bestanden, projectbeheer en andere functies samengebracht in Teams, waardoor het scala aan functionaliteiten verder is uitgebreid.

Deze uitbreiding vereist wel een betere zoekfunctionaliteit. Momenteel biedt de autosuggestie bij zoeken een aantal mogelijke resultaten per type, en gebruikers kunnen er filters op toepassen voor een specifiekere zoekopdracht. Er wordt echter verwacht dat de sectie Top Hits een nieuwe intelligentielaag zal toevoegen aan de bestaande zoekopties. Dit maakt het gemakkelijker om bij de eerste poging precies te vinden waarnaar u op zoek bent, waardoor uw zoektijd wordt verkort en uw productiviteit wordt verhoogd.

Bron: phonearena

Search in Mircosoft Teams
Geplaatst op
aug 6, 2021
Categorieën