Terug naar het overzicht

06 september 2022

De opties Voor het verzamelen van reacties en samenwerking opsplitsen in Microsoft Forms

Toen Microsoft Forms voor het eerst uitkwam, was er één knop met de opties voor zowel het verzamelen van reacties van mensen als voor het laten samenwerken van anderen bij het bouwen van uw formulier. Helaas leidde dit er vaak toe dat mensen links kregen om samen te werken, terwijl ze in werkelijkheid alleen in staat hadden moeten zijn om te reageren. Nu heeft Microsoft die twee opties opgesplitst om de opties te verduidelijken. Zo ziet dat eruit…

Er is nu een knop antwoorden verzamelen en hiermee kunt u alleen meldingen verzenden naar mensen die op het formulier moeten reageren. U kunt kiezen wie toegang heeft tot het formulier, een korte URL-link genereren om dingen minder rommelig te maken en alle tekst die in de e-mail moet worden weergegeven om mensen uit te nodigen om te reageren. Wanneer u op Verzenden klikt, krijgen mensen de link om te reageren:

Microsoft Forms antwoorden verzamelen

Het komt minder vaak voor dat mensen samenwerken aan een formulier dat je aan het uitbouwen bent, dus die optie, Samenwerken of dupliceren, maakt deel uit van de vervolgkeuzelijst Opties-beletselteken:

Microsoft Forms samenwerken of dupliceren

In die optie hebt u de mogelijkheid om mensen een koppeling te sturen om het formulier te kunnen bewerken, of een koppeling waarmee ze uw formulier als een “sjabloon” kunnen dupliceren, zodat ze iets soortgelijks kunnen bouwen:

Foms Delen als samenwerken of sjabloon

Bron: oneminuteofficemagic

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.