Terug naar het overzicht

04 september 2023

De 6 Topfuncties van Microsoft Intune

In de continu veranderende wereld van IT-beheer, speelt de rol van endpoint-beheer en op afstand monitoring en management (RMM) oplossingen een steeds grotere rol.

Een duidelijke uitblinker in dit veld is Microsoft Intune, een uitgebreide cloudgebaseerde dienst die bedrijven in staat stelt om hun apparaten en applicaties effectief te beheren en beveiligen. Intune heeft een significant effect op apparaatbeheer en blijft nieuwe functies uitrollen. Sterker nog, het product is sinds de introductie enorm gegroeid en wordt nu erkend als dé duidelijke leider in de Gartner Magic Quadrant.

Intune is robuust, maar zoals bij elk robuust hulpmiddel, zijn er bepaalde functies die er bovenuit springen – en vaak door beheerders worden gebruikt. Hier zijn de top zes functies van Intune die beheerders kunnen verwachten te gebruiken om hun apparaatbeheer strategieën te stroomlijnen:

1. Autopilot: Apparaatuitrol vereenvoudigen

Autopilot is zonder twijfel een kernfunctie van Intune. Deze functie vereenvoudigt de uitrol van nieuwe apparaten door beheerders in staat te stellen nieuwe apparaten naadloos in te zetten, direct vanuit de cloud, een proces dat Zero Touch Provisioning (ZTP) wordt genoemd.

2. Windows Update Rings: Patchbeheer vereenvoudigen

De effectiviteit van Windows Update Rings is ook een van de aantrekkelijke functies van Intune. Windows Update Rings vereenvoudigt patchbeheer met over-the-air updates.

3. Geïntegreerd Applicatiebeheer: Naadloze Applicatie-implementatie

De integratie van applicatiebeheer binnen Intune, met name via de Microsoft Store for Business, is een andere prominente aspect van Intune.

4. Gebruikersdata Beheer en Integratie: Soepele Overgangen van Apparaten

Het vermogen van Intune om te integreren met andere diensten, zoals OneDrive, vereenvoudigt strategieën voor endpointbeheer vanuit een gebruikersdatapunt, met name voor partijen die gebruik maken van het Microsoft Cloud-ecosysteem.

5. Configuratiebeheer en Compliancebeleid: Moderne Vervanging voor GPO’s

Configuratiebeheer en Compliance-beleid hebben de rol van traditionele Group Policy Objects (GPO’s) overgenomen.

6. Endpoint Analytics: Verschaft Inzicht om een Betere Gebruikerservaring Mogelijk te Maken

Endpoint analytics stelt beheerders in staat om een verbeterde gebruikerservaring te bieden, terwijl tegelijkertijd de veiligheid van apparaten die met uw netwerk zijn verbonden, wordt gewaarborgd.

De kracht van Microsoft Intune maakt het tot een veelzijdige en uitgebreide oplossing voor modern apparaatbeheer. Naarmate bedrijven blijven aanpassen aan een snel veranderend IT- landschap, spelen tools zoals Intune een cruciale rol in het garanderen van efficiëntie, veiligheid, en naadloos apparaatbeheer.

Conclusie

Ter afsluiting, Microsoft Intune biedt een krachtige, veelzijdige en complete oplossing voor modern apparaatbeheer. Het kan bijzonder nuttig zijn als bedrijven zich blijven aanpassen aan een snel veranderend IT-landschap. Tools zoals Intune spelen een cruciale rol in het garanderen van efficiëntie, beveiliging en soepel apparaatbeheer. Bij ALTA-ICT, hebben we de kennis en ervaring om u te helpen bij de implementatie en configuratie van Intune, zodat u het meeste uit deze robuuste tool kunt halen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en laat ons helpen uw IT-beheer strategieën te optimaliseren.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.