Terug naar het overzicht

11 augustus 2021

“Content van camera” delen komt naar Microsoft Teams

Microsoft Teams Rooms bieden de mogelijkheid om een ​​videostream van een inhoudscamera te delen. Een inhoudscamera is een tweede camera die is aangesloten op een Microsoft Teams Room-pc die wordt gebruikt om extra inhoud naar een Teams-vergadering te brengen. Terwijl de inhoudscamera kan worden beschouwd als een camera 2 voor Teams-vergaderingen en kan worden gebruikt om te focussen op een ander onderwerp of een andere weergave van de presentator.

Op de Microsoft 365-roadmap heeft Microsoft aangekondigd dat ze deze functie ook naar de Microsoft Teams-desktopclient brengen.

Microsoft schrijft:

Microsoft Teams: inhoud van camera

Met “Content from camera” in Teams kun je content van fysieke artefacten zoals whiteboards en documenten op een hoogwaardige en leesbare manier delen tijdens vergaderingen. Het enige dat u nodig hebt, is een laptop of pc met een ingebouwde camera of met een aangesloten USB-camera. Docenten kunnen inhoud ook rechtstreeks vanaf een documentcamera delen.

Microsoft heeft een speciale feesttruc bij het delen van een whiteboard bij het delen van inhoud van camera, waarbij ze voorkomen dat de presentator de inhoud op het whiteboard afsluit door ze semi-transparant te maken.

Hopelijk haalt deze functie ook de desktopversie.

Microsoft verwacht in september 2021 Content van het delen van camera’s wereldwijd aan de Teams Desktop-app te leveren.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.