Terug naar het overzicht

23 oktober 2022

Citrix HDX Plus voor Windows 365 is nu in openbare preview

Citrix heeft de publieke preview van Citrix HDX Plus voor Windows 365 aangekondigd en dat het nu beschikbaar is, waardoor unieke Citrix-mogelijkheden naar cloud-pc’s over de hele wereld worden gebracht.

Citrix HDX Plus voor Windows 365 stelt uw organisatie in staat om hybride werkscenario’s op cloud-pc’s uit te breiden naar uw meest uitdagende use cases. Met Citrix HDX Plus voor Windows 365 profiteert uw organisatie van:

  • De best mogelijke high-definition ervaring in elk netwerk en elke toepassing. Dit omvat brede ondersteuning voor telefonie en unified communication-tools, geoptimaliseerde multimediaprestaties en adaptieve doorvoer voor verbluffende ervaringen op verbindingen met lage bandbreedte en hoge latentie.
  • Naadloze integratie met identiteitsoplossingen van derden, die diverse ondersteuning voor verificatie en autorisatie bieden.
  • Ondersteuning voor het breedste scala aan apparaten en randapparatuur in de branche om een uitzonderlijke ervaring op elk eindpunt te garanderen.
  • Extra beveiligingslagen voor toepassingen en gegevens door middel van gedetailleerde beleidscontroles, die bedrijfsgegevens beschermen tegen exfiltratie.
Citrix HDX Plus for Windows 365 Bron: Citrix

Aan de slag

Citrix HDX Plus voor Windows 365 biedt een gedeelde beheerervaring tussen Microsoft Endpoint Manager en Citrix, waardoor uw implementatie wordt vereenvoudigd. Om Citrix HDX Plus voor Windows 365 in te schakelen, kunnen beheerders die cloud-pc’s beheren via een bestaand Windows 365 Enterprise-abonnement eenvoudig de nieuwe Windows 365 Citrix-connector inschakelen die te vinden is in hun Microsoft Endpoint Manager-console, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding:

Windows 365 Citrix connector (Preview)

Vervolgens gaan beheerders naar de Citrix Cloud console om vier eenvoudige configuratiestappen te voltooien:

Citrix hdx windows Preview

Na het voltooien van deze eerste configuratie en het verlenen van toegang tot Windows 365, kiezen beheerders eenvoudig gebruikers om hun nieuwe verbeterde Cloud PC te ontvangen. Citrix-componenten worden automatisch geïmplementeerd in de Cloud PC en eindgebruikers schakelen naadloos over naar Citrix, ongeacht hoe ze verbinding maken.

Bestaande Citrix-beheerders kunnen cloud-pc’s beheren naast hun andere Citrix-apps en -desktops, waarbij ze toegangsbeleid en beveiligingscontroles consistent toepassen in hun hele onderneming.

Eindgebruikers hebben toegang tot hun Citrix-verbeterde cloud-pc’s via windows365.microsoft.com of via de Citrix Workspace-app naast andere door Citrix geleverde content.

Citrix hdx windows Preview1

Toegang tot uw Preview vandaag

Als u deze preview wilt gebruiken, moet u aan slechts enkele snelle vereisten voldoen. Voor Windows 365 hebt u een Azure Active Directory-domein, Microsoft Endpoint Manager en een actief Windows 365 Enterprise-abonnement nodig. Citrix HDX Plus voor Windows 365 is beschikbaar voor alle Citrix DaaS premium en Premium Plus klanten. Als u geen huidige Citrix DaaS Premium- of Premium Plus-klant bent en wilt deelnemen aan de preview, neem dan contact op met uw Citrix-accountvertegenwoordiger om een proefversie aan te vragen.

U kunt hier een korte handleiding vinden om u te helpen de integratie te voltooien en uw omgeving aan te passen.

Bron: citrix

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.