Terug naar het overzicht

28 juli 2023

Bing Chat denkt na over ‘Expertmodus’ voor verbeterde zoekfunctie

Microsoft werkt mogelijk aan het verfijnen van de zoekervaring van Bing Chat met een “Expertmodus”.

Mikhail Parakhin, hoofd van Advertising en Web Services bij Microsoft, noemde de nieuwe ervaring op X in reactie op een bezorgde gebruiker die zijn teleurstelling uitte over het feit dat Bing Chat niet de gewenste informatie kon leveren. De gebruiker vroeg ook of er een bewerk- of herhaalknop was die hem dezelfde prompt meerdere keren zou laten maken, zoals bij andere chatbots, zoals ChatGPT.

De nieuwe ervaring zal waarschijnlijk specifiek worden samengesteld voor meer gevorderde en technische gebruikers. Deze technologie is niet precies nieuw, verschillende websites gebruiken het al. Bijvoorbeeld, de website van United Airlines heeft zijn eigen expertmodus. En hoewel het niet is geassocieerd met Bing Chat van Microsoft, dient het hetzelfde doel.

Gebruikers kunnen het gebruiken om vluchten te upgraden, beschikbare tarieven te zien, en meer, waardoor frequente reizigers alle inzichtelijke informatie krijgen die ze nodig hebben om geïnformeerde beslissingen te nemen. Je hebt echter wel een MileagePlus-account nodig om de functie in te schakelen via de instellingen onder de optie ‘speciale voorkeuren & accommodaties’.

In essentie verfijnt de expertmodus de zoekervaring en stelt gebruikers in staat om gedetailleerdere zoekopdrachten uit te voeren. Het is echter onduidelijk hoe het naar verwachting zal werken wanneer het zijn weg vindt naar Bing Chat.

Visie

Het is aannemelijk dat Microsoft de Expertmodus zal integreren in het gespreksstijlmenu van Bing Chat om tegemoet te komen aan de behoeften van meer gevorderde en technische gebruikers die gedetailleerde en inzichtelijke informatie prefereren bij het uitvoeren van hun zoekopdrachten via de chatbot.

Het zal interessant zijn om te zien hoe Microsoft dit allemaal samenbrengt. Tegelijkertijd is de FTC onlangs begonnen met een onderzoek naar OpenAI en ChatGPT, om te begrijpen of het bedrijf enige consumentenbeschermingswetten heeft overtreden.

En terwijl dit onderzoek nog loopt, kan Bing Chat van Microsoft worden beïnvloed als de commissie vindt dat OpenAI de gegevensbeveiligingspraktijken heeft geschonden. Als schuldig bevonden aan deze aantijgingen, kan de FTC aanbevelingen doen aan de Amerikaanse overheid die AI-ontwikkelingen regelt en modereert, wat mogelijk beperkingen zou kunnen inhouden op het aantal bronnen waartoe chatbots toegang hebben. Dit zou de nauwkeurigheid van de chatbot negatief beïnvloeden en uiteindelijk de veelbelovende mogelijkheden van de Expertmodus aantasten.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.