Terug naar het overzicht

14 oktober 2022

Bespaar tijd en geld en verminder risico’s met Microsoft Entra-inrichtingsupdates

De Inrichtingsservice Microsoft Entra Azure Active Directory (Azure AD) automatiseert uw identiteitslevenscyclus en houdt identiteiten gesynchroniseerd tussen vertrouwde bronsystemen (zoals HR-systemen) en eindtoepassingen waartoe gebruikers toegang nodig hebben (zoals SaaS-apps, on-premises apps en Active Directory). We zijn verheugd om een reeks recente releases aan te kondigen die het volgende opleveren:

  • Verhoogde veerkracht en betrouwbaarheid voor uw provisioningtaken
  • Nieuwe functionaliteit voor inrichtingsscenario’s
  • Meer verbonden apps en verbeteringen van kenmerken

Verhoogde veerkracht en betrouwbaarheid voor uw provisioningtaken

Fouten gebeuren. Bescherm uw gebruikers tegen onbedoelde verwijderingen: het per ongeluk verwijderen van gebruikers in uw apps of in uw on-premises directory kan rampzalig zijn. We zijn verheugd om de algemene beschikbaarheid aan te kondigen van een mogelijkheid om onbedoelde verwijderingen te voorkomen. De Azure AD-inrichtingsservice controleert nu op een piek in verwijderingsgebeurtenissen (u wijzigt bijvoorbeeld een scopingfilter bij het inrichten van Workday naar Azure AD) en waarschuwt u wanneer het aantal verwachte verwijderingen een configureerbare drempel overschrijdt. De service wordt onderbroken om u inzicht te geven in de mogelijke verwijderingen en stelt u in staat deze te accepteren of wijzigingen aan te brengen om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang blijven houden tot hun bronnen. Meer informatie.

E-mail notificatie Microsoft Entra

Voorvertoning en test transformaties voordat ze op gebruikers worden geactiveerd: het instellen van gebruikersprovisioning vereist vaak het transformeren van gegevens voordat deze naar de doeltoepassingen worden geëxporteerd. Bespaar tijd bij het bouwen en aanpassen van deze transformaties met behulp van de expressietester. We kondigen algemene beschikbaarheid aan en zijn verheugd dat u uw expressies nu gemakkelijker kunt modelleren en testen voordat u ze live zet. Meer informatie.

Nieuwe functionaliteit voor inrichtingsscenario’s

U hoeft niet meer te wachten op synchronisatie. Groepen op aanvraag inrichten: klanten zijn dol geworden op de inrichtingsmogelijkheid voor gebruikers op aanvraag waarmee u binnen enkele seconden een gebruiker kunt maken, bijwerken of verwijderen. Met de aankondiging van afgelopen 5 oktober van algemene beschikbaarheid voor groeps-on-demand provisioning, kunt u nu een groep on-demand inrichten in een toepassing, zoals Amazon Web Services. Deze mogelijkheid is beschikbaar via zowel ui als API. Meer informatie.

Provision on demand Microsoft Entra

Wachtwoordwijzigingen worden onmiddellijk doorgevoerd in zowel on-premises (AD) als Azure AD voor gesynchroniseerde gebruikers: we zijn verheugd om de algemene beschikbaarheid van de wachtwoordschrijfmogelijkheden van Cloud Sync aan te kondigen . Deze realtime wachtwoordsynchronisatie ondersteunt gesynchroniseerde gebruikers die hun wachtwoorden wijzigen of opnieuw instellen met behulp van SSPR (selfservice wachtwoord opnieuw instellen), waardoor wachtwoordupdates realtime on-premises en in Azure AD mogelijk worden, zelfs voor gebruikers in niet-verbonden forests. Meer informatie.

Azure Password reset

CloudSynchronisatie evalueren en intuïtief configureren en implementeren: we hebben het voor hybride beheerders eenvoudiger gemaakt om Azure AD Connect-cloudsynchronisatie te evalueren en te implementeren voor on-prem- en Azure AD-synchronisatiebehoeften. Van een intuïtieve wizardervaring om te helpen beslissen welke synchronisatietool het beste is voor hun behoeften tot een reeks voorgestelde volgende stappen tijdens de configuratie, klanten kunnen sneller en zelfverzekerder cloudsynchronisatie implementeren en volledig beheren vanuit de cloud. Microsoft 365-beheerders kunnen de wizard rechtstreeks uitvoeren en een niet-geverifieerde wizard is binnenkort beschikbaar op de overzichtspagina van Cloud Sync.

Bron: argonsys

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.