Terug naar het overzicht

10 november 2022

Alles wat u moet weten over Microsoft Viva Sales

Gegevensinvoer kan een echte belemmering zijn voor verkopers. De tijd die ze besteden aan administratieve taken is tijd weg van klantinteracties. Maar die gegevens zijn van vitaal belang.

Het is belangrijk om klantorders, offertes, behoeften en meer vast te leggen. Lead- en verkooprapportage helpen verkoopmanagers te weten waar ze hun aandacht op moeten richten. Analytics helpt ook efficiëntere manieren te vinden om de deal te sluiten.

Microsoft heeft de mantel van deze uitdaging opgepakt. Het gaat om het lanceren van een nieuwe digitale ervaring voor verkoopteams. Microsoft Viva Sales maakt deel uit van de “Viva” -lijn van applicaties. Deze omvatten zaken als Viva Insights voor een beter welzijn van het personeel. Evenals Viva Learning voor personeelsontwikkeling.

De Viva-apps integreren native met MS Teams en het Microsoft 365-ecosysteem. Ze omvatten automatisering die is ontworpen om saaie taken te elimineren en meer werkbetrokkenheid mogelijk te maken.

Viva Sales is een “CRM helper” applicatie. We zullen enkele van de meest gestelde vragen over de app, de functies ervan en wanneer u deze kunt krijgen, doornemen.

Wat is Microsoft Viva Sales?

Viva Sales is een applicatie die sales- en leadinzichten biedt. Deze inzichten worden ingevuld in Office 365 en Microsoft Teams. De focus van de app is om onnodige handmatige invoer te verminderen om verkopers meer tijd te geven om te verkopen.

Hoe werkt Viva Sales? Is het een CRM?

Viva Sales gaat uw normale CRM-platform NIET vervangen. In plaats daarvan maakt het verbinding met uw CRM en andere verkoopgerelateerde apps. Het maakt gebruik van de gegevens van deze verbindingen. Dit maakt het voor verkopers gemakkelijker om de prospectgegevens te krijgen die ze nodig hebben om hun werk mogelijk te maken.

Verkopers besteden ongeveer 34% van hun tijd aan administratieve taken.

Hoe werkt Viva Sales? Is het een CRM?

Enkele van de belangrijkste voordelen van Viva Sales zijn:

Formulieren elimineren: gegevensinvoer voor verkoopprofessionals wordt sterk verminderd. Dit maakt hen vrij voor meer klantrelatieopbouw.

Krachtige data-hefboomwerking: Viva Sales maakt verbinding met verschillende platforms. Dit geldt ook voor niet-Microsoft-programma’s en CRM’s. De integratie stelt verkopers in staat om gegevenspunten te vergelijken en waardevolle inzichten te verkrijgen.

AI-gestuurde hulp: verkopers krijgen prompts die AI-gestuurd zijn. Deze suggesties en herinneringen helpen hen verder in het verkoopproces met een lead.

Onderling verbonden interface

Microsoft Viva Sales biedt verkoopspecifieke inzichten in de verschillende M365-toepassingen. Verkopers zien belangrijke klantgegevens, waar ze zich ook bevinden. Opnemen in hun Outlook-agenda of wanneer in hun Microsoft of niet-Microsoft CRM.

vivasales_dynamics365
Bron: Microsoft

Viva Sales-functies

Tag om verkoopinteracties vast te leggen

Taggen staat ook bekend als het gebruik van iemands “@naam” om hun aandacht te trekken. Tagging is een populaire software-integratie die in veel cloudgebaseerde apps wordt gebruikt. Het wordt ook gebruikt binnen Microsoft 365.

Verkopers kunnen de bekende taggingfunctie gebruiken. Ze kunnen het gebruiken om gegevens van een andere M365-toepassing voor een prospect of klant vast te leggen. Dit omvat het toevoegen van iemand aan een lijst met klanten door een tag te gebruiken voor hun Viva Sales-naam. Het systeem legt contextuele informatie over de lead of klant vast.

Samenwerken

Viva Sales maakt het makkelijker dan ooit om met uw team samen te werken aan een sales prospect of klant. U hoeft geen informatie na te jagen om in een bericht te kopiëren / plakken. Gebruik die taggingfunctie om binnen enkele seconden leadinformatie van Viva Sales in te vullen.

U kunt ook eenvoudig een lead-/klantrecord bewerken of openen. U hoeft geen andere app te zoeken en te openen. Het proces brengt u waar u naartoe moet in zo weinig mogelijk klikken.

Samenvattingen van gesprekken &geïntegreerde gegevens

Een ding dat klanten en verkopers haten, is een gebrek aan begrip. Bijvoorbeeld wanneer een verkoper niet op de hoogte is van een recente klantinteractie.

Dit kan gebeuren wanneer bedrijfscommunicatiesystemen gegevens uit verschillende bronnen afzonderlijk opslaan. Zoals telefoongesprekken op de ene plaats en de chatsessie van een klant op een andere.

Viva Sales brengt al die customer engagement data samen in één view. Hierdoor kan de verkoper oproepsamenvattingen bekijken en callactie-items vastleggen.

Downloaden & Aanpassen

Verkopers die de voorkeur geven aan een Excel-weergave van hun contactenlijst, kunnen dit krijgen van Viva Sales. Download lead- en klantenlijsten. Pas de toepassing aan de behoeften van de organisatie aan.

Wanneer is Viva Sales beschikbaar?

Microsoft heeft aangekondigd dat Viva Sales “in Q4 2022” zal komen. Er is nog geen exacte datum voor de lancering, maar je kunt er zeker van zijn dat we dit in de gaten zullen houden!

In de tussentijd kunt u hier een video bekijken waarin de toepassing op de site van Microsoft wordt uitgelegd.

Profiteer van Microsoft Viva Automation

Microsoft bouwde de Viva-suite met apps voor digitale ervaringen voor productiviteit. Deze apps helpen werknemers sneller informatie te vinden, zich meer verbonden te voelen en productiever te werken.

Dit is het perfecte moment om degenen die al zijn gelanceerd te verkennen en je voor te bereiden op Viva Sales.

Bron: nolimitsmedia

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.