Terug naar het overzicht

28 juni 2022

Alle Microsoft 365-apps uitgelegd

Microsoft 365 is een op abonnementen gebaseerde service die wordt aangeboden door Microsoft en die u toegang biedt tot een enorme productlijn van Microsoft Office. Word, Excel, Outlook en PowerPoint zijn de gebruikelijke Microsoft-apps die we allemaal kennen, maar Microsoft 365 biedt toegang tot veel andere innovatieve Office-apps. Deze blog zal dus alle Microsoft 365-apps verkennen, zodat je een beter beeld krijgt van alle apps en mogelijk ook nieuwe vindt die nuttig voor je zijn.

Uw apps bekijken in Microsoft 365

Het allereerste dat u moet weten, is hoe u toegang krijgt tot alle apps die voor u beschikbaar zijn onder uw Microsoft 365-abonnement. Om dat te controleren, ga je naar Office.com en meld je je aan met je inloggegevens. Zodra u zich aanmeldt, ziet u populaire apps zoals Word, Excel, PowerPoint en soortgelijke apps in de linkerzijbalk. Klik op het pictogram “Alle apps” in de linkerbenedenhoek en toont u alle Office-apps die voor u toegankelijk zijn.

Als u een consument bent van een persoonlijk of gezinsaccount, ziet u mogelijk enkele nieuwe apps, zoals Sway, Power Automate, enz. Evenzo, als u een werk- of schoolgebruiker bent, ziet u misschien nog meer nieuwe apps, zoals Boekingen, Lijsten, Visio, Yammer, enz. We zullen al deze apps in dit artikel verkennen.

Kalender

Agenda-app is een standaard agenda-app die alle functionaliteiten biedt die u van een op agenda gebaseerde app kunt verwachten. U kunt vergaderingen of afspraken met anderen instellen en ook zien wie uw vergaderverzoek heeft geaccepteerd of geweigerd. Bovendien geeft de app je ook een herinnering wanneer een geplande vergadering nadert. Daarnaast kun je ook je agenda synchroniseren met je smartphone en productiever blijven.

Excel

Excel is een populaire Microsoft-app die spreadsheets gebruikt om gegevens te ordenen en op te maken met functies en formules. U kunt zelfs inzicht krijgen in uw gegevens in grafische vorm en kunt veel meer doen met uw gegevens.

Family Safety

De Family Safety-app is beschikbaar voor consumenten en biedt verschillende functionaliteiten, zoals het instellen van de schermtijd voor Windows en Xbox One, contentbeperkingen, app- en gamelimieten, enzovoort. Bovendien kunt u ook vinden waar uw gezinsleden zich bevinden en kunt u zelfs de drive safety-functie gebruiken om te controleren hoe uw kinderen rijden.

Forms

Met de formulieren-app kunt u enquêtes, quizzen of formulieren maken die u direct met deelnemers kunt delen en de resultaten in realtime kunt bekijken. U kunt intuïtieve enquêtes, beoordelingspagina’s en soortgelijke andere formulieren maken. U kunt resultaten direct visualiseren en zelfs exporteren naar Excel.

Onedrive

OneDrive is een cloudopslagoplossing van Microsoft waarmee u uw bestanden en alle andere gegevens in de cloud (Microsoft-servers) kunt opslaan. U hebt altijd en overal toegang tot die bestanden en kunt ze zelfs direct met anderen delen. Bovendien helpt het u ook om uw bestanden te herstellen als uw computer defect raakt of als u die bestanden per ongeluk van uw computer verwijdert.

OneNote

Net als uw fysieke notitieblok is OneNote een digitaal notitieblok waarmee u digitaal notities kunt maken en ze aantrekkelijk kunt maken met verschillende lettertypen, afbeeldingen, opsommingstekens, enzovoort. U kunt deze notities op elk gewenst moment vanaf verschillende apparaten openen.

Outlook

Outlook is een e-mailclient, wat betekent dat u hiermee e-mails kunt verzenden en ontvangen. Het wordt geleverd met veel functionaliteiten om uw e-mailervaring te verbeteren en te automatiseren. U kunt bijvoorbeeld een regel maken om e-mails van een specifieke persoon automatisch over te zetten naar een speciale map. Bovendien kunt u eenvoudig zeer oude e-mails doorzoeken, vastzetten en veel andere functies uitvoeren.

Mensen

Mensen is de app waarmee u al uw contacten kunt beheren. U kunt informatie opnemen zoals hun e-mailadres, telefoonnummer, adres of kleine notities over hen. Nadat u contactpersonen hebt ingesteld in Personen, kunt u ook een lijst met specifieke contactpersonen maken om al die contactpersonen in de lijst direct te e-mailen. Bovendien kunt u ook groepen maken waarmee u e-mails, agenda’s, bestanden, enz. Kunt delen.

Power Automate

Power Automate helpt u bij het automatiseren van taken die u herhaaldelijk uitvoert. U kunt Power Automate bijvoorbeeld zo instellen dat alle bijlagen die u in de e-mail ontvangt, worden opgeslagen in OneDrive. Kortom, het is bedoeld om uw Microsoft 365-ervaring te vergemakkelijken en uw productiviteit te verhogen.

Powerpoint

PowerPoint is een andere zeer populaire Office-app waarmee u professionele presentaties kunt maken met aantrekkelijke afbeeldingen, grafieken, teksten, enz. U kunt zelfs 3D-vormen toevoegen en ook uw presentatie opnemen met audio en video. Bovendien biedt het ook een unieke functie genaamd Speaker Coach die u helpt een betere presentator te worden.

Skypen

Skype is een berichten-app waarmee u sms-berichten, spraakoproepen, videochats kunt doen en ook bestanden kunt delen. Het heeft geen vergadertijdslimiet, dus u kunt langere vergaderingen houden zonder enige beperking.

Sway

Met Sway kunt u interactieve rapporten maken die u gemakkelijk met anderen kunt delen. U kunt Sway beschouwen als een combinatie van PowerPoint en een interactieve webpagina.

Bron: sunteltechnologies

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.