Terug naar het overzicht

11 februari 2023

Actieve sprekerweergave komt naar Teams voor dynamische videogesprekken

Microsoft is ingesteld om een actieve sprekerweergave te introduceren in Teams Meetings, volgens de Microsoft 365-roadmap.

De nieuwe functie markeert de actieve spreker tijdens een vergadering terwijl de rest van de deelnemers wordt weergegeven.

Er zijn weinig details over hoe de functie eruit zal zien wanneer deze aan het platform wordt toegevoegd; het lijkt er echter op dat het zal helpen om de gelijkheid van vergaderingen voor deelnemers op afstand te overbruggen.

In de roadmappost staat: “Actieve spreker is een nieuwe weergave die is toegevoegd aan Microsoft Teams-vergaderingen.

“Het benadrukt de actieve spreker terwijl het nog steeds de rest van de deelnemers aan de vergadering laat zien. Gebruikers kunnen deze nieuwe weergave via de weergaveschakelaar in een vergadering gebruiken.”

De actieve sprekerweergave is beschikbaar voor Teams-gebruikers op de web- of desktopclient van het platform.

Microsoft stelt dat de functie in april 2023 algemeen beschikbaar zal zijn voor Teams-gebruikers, hoewel een exacte go-livedatum nog moet worden aangekondigd.

Presentatiemodus
Presentatiemodus

De nieuwe actieve sprekerweergave volgt op verschillende updates die Microsoft heeft aangebracht aan zijn Teams ecosysteem in januari 2023.

Het bedrijf heeft veel nieuwe functies toegevoegd, waaronder integratie met meta’s Workplace-platform, het opzetten van Teams Webinars aanpasbaar, verbeterde meldingen voor Teams Rooms en meer.

Microsoft heeft onlangs ook zijn Microsoft Teams Premium-licentie is algemeen beschikbaar voor alle klanten na een preview fase.

Vorige week Nicole Herskowitz, Vice President Microsoft Teams,: “Nu we te maken hebben met economische onzekerheden en veranderingen in werkpatronen, zoeken organisaties naar manieren om IT-investeringen te optimaliseren en werknemers nieuwe energie te geven om bedrijfsresultaten te behalen.

naast elkaar voor presentatormodus
naast elkaar voor presentatormodus Bron: Microsoft

“Organisaties hebben nu meer dan ooit oplossingen nodig om zich aan te passen aan veranderingen, de productiviteit te verbeteren en de kosten te verlagen.

“Gelukkig hebben moderne tools die worden aangedreven door AI de belofte om de productiviteit van individuen, teams en organisaties te verhogen en de manier waarop we werken fundamenteel te veranderen.

“Deze belofte wordt snel werkelijkheid. Bij Microsoft werken we aan het integreren van nieuwe, AI-aangedreven mogelijkheden in onze consumenten- en bedrijfsproducten, waaronder Microsoft Teams.

“Als onderdeel van deze voortdurende innovatie ben ik verheugd om te delen dat Microsoft Teams Premium algemeen beschikbaar is.

“Teams Premium is gebouwd op de vertrouwde, alles-in-één samenwerkingservaring van Microsoft Teams en biedt de nieuwste technologieën, waaronder grote taalmodellen aangedreven door OpenAI’s GPT-3.5, om vergaderingen intelligenter, persoonlijker en beter te maken , of het nu gaat om een-op-een, grote vergaderingen, virtuele afspraken of webinars.”

De nieuwste licentie is ontworpen om klanten vertrouwde vergaderoplossingen te bieden, evenals webinars, virtuele afspraken, vergaderintelligentie en meer, die vaak add-on-producten zijn.

Zoals vermeld door Herskowitz, maakt Microsoft gebruik van zijn langdurige samenwerking met OpenAI om AI-doorbraken te versnellen en te integreren in de Microsoft Teams Premium-licentie.

Bron: uctoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.