Terug naar het overzicht

11 januari 2023

9 redenen waarom u Power BI in uw bedrijf moet gebruiken

Elk bedrijf heeft een digitale transitie doorgemaakt. Als gevolg hiervan is de hoeveelheid waardevolle gegevens die worden vastgelegd en bewaard aanzienlijk toegenomen door de overstap van traditioneel naar digitaal.

Tegen 2025 wordt voorspeld dat de wereld wereldwijd 175 zettabytes aan opgeslagen gegevens zal hebben. Bedrijven hebben nu de kans om gegevens te analyseren die zijn vastgelegd om verstandige zakelijke beslissingen te nemen. Bedrijven moeten echter afhankelijk zijn van gespecialiseerde tools voor deze beoordeling vanwege de hoeveelheid gegevens. Een Power BI is een praktische analyse- en presentatietool voor bedrijfsgegevens waarmee organisaties met verschillende contexten de kloof tussen informatie en beslissingen kunnen dichten.

Wat is Microsoft Power BI?

Volgens Microsoft: “Power BI is een business intelligence-oplossingstool waarmee u uw gegevens kunt visualiseren en perspectieven in uw hele bedrijf kunt communiceren. Deze analytische oplossing omvat verschillende diensten en producten, en de waardering en het aanpassingsvermogen komen voort uit het gebruik van elk van deze diensten en de manieren waarop ze op elkaar inwerken.

Gebruikers kunnen dashboards, statistieken en Power BI-toepassingen bekijken met een internetbrowser of mobiele toepassingen voor Android, Windows en iOS. Power BI-services is een veilige cloudservice die door Microsoft wordt beheerd en waartoe gebruikers toegang hebben.

Op een Windows-computer of -pc kunt u Power BI Desktop downloaden. Het is een gratis self-service data- en rapportage-analysetoepassing. Het kan worden gekoppeld aan cloudgegevensbronnen om gegevens om te zetten in interactieve displays.

Gebruikers van Power BI Desktop kunnen verbinding maken met gegevens, deze wijzigen en modelleren. Ze kunnen ook grafieken en diagrammen, rapporten en dashboards maken, die verzamelingen visualisaties zijn. Power BI-gebruikers kunnen tekstgegevensanalyse en beeldidentificatie visualiseren. Het kan modellen bouwen met behulp van machine learning en verbinding maken met Azure Machine Learning. Er zijn tal van functionaliteiten die u kunt gebruiken, die u verder kunt leren met een betaalbare Power BI-certificering.

Pro- en Premium-overwegingen

Een Pro-lidmaatschap kan geschikt zijn als meerdere personen in uw bedrijf visualisaties en rapporten produceren, maar zelden informatie uitwisselen. U moet echter een Premium-accountabonnement hebben als u van plan bent de gegevens te delen met iedereen binnen en sommige mensen die geen deel uitmaken van het bedrijf.

De Power BI-app is niet compatibel met Linux- of Mac-computersystemen. Toch zijn digitale services, waaronder Pro en Premium, toegankelijk en beschikbaar vanuit elke webbrowser die u hebt. De desktopversie is echter mogelijk niet de beste keuze voor een werkomgeving die alleen op Mac is.

Redenen om Power BI te gebruiken

#1: Eenvoudig te gebruiken

Het gebruiksgemak van Power BI is een van de belangrijkste voordelen. Als gevolg hiervan hebben bedrijven toegang tot belangrijke functies zonder speciale vaardigheden of kennis. Met een drag-then-drop-mogelijkheid kunnen gebruikers snel dashboards en rapporten genereren in tal van gegevensbronnen.

#2: Neem nauwkeurige datagestuurde zakelijke beslissingen.

Klanten kunnen informatie uit verschillende grote datasets onderzoeken en visualiseren om een nauwkeurig beeld te krijgen van de huidige status van het bedrijf. Een uitgebreide visuele weergave van deze gegevens stelt bedrijven in staat om exacte bevindingen te genereren. Deze informatie helpt bedrijven te identificeren wat echt winstgevend is en wat misschien niet eens.

#3: Zorg ervoor dat gegevens altijd up-to-date zijn

De dataset moet actueel blijven om goed geïnformeerde statistische oordelen en conclusies te kunnen trekken. Bedrijven verzamelen continu informatie en gegevens, dus analyses en visualisatie moeten regelmatig worden bijgewerkt. Statistieken kunnen elk uur of dagelijks worden bijgewerkt met Power BI. Dit bespaart tijd en geld omdat de informatie wordt gecomprimeerd en de gewenste service via de cloud wordt geleverd.

#4: Bekijk Power BI-rapporten overal en op elk apparaat.

Het is belangrijker dan ooit geworden om bedrijfsapplicaties te openen en te bekijken vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat. Door de integratie van hybride werk kan men Power BI gebruiken op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding. Het is nu mogelijk, zelfs als u een verkoper onderweg bent die een snelle statusrapportupdate nodig heeft over de verkoop of wanneer u gewoon vanuit huis werkt.

#5: Deel dashboards in een handomdraai met andere betrokken afdelingen

Power BI maakt het eenvoudig om dashboards te integreren met andere personen of organisaties om visualisaties en inzichten uit te wisselen. Werknemers kunnen innovaties bevorderen en samenwerken om de bedrijfsstrategie vast te stellen dankzij het vermogen om deze ideeën te communiceren.

#6: Bespaar tijd en moeite door middel van sjablonen.

Rapportindelingen kunnen gemakkelijk worden geproduceerd en gebruikt in Power BI voor organisaties die hun activiteiten willen verbeteren. Dit kan ook tijd besparen voor werknemers, vooral als verschillende afdelingen identieke resultaten gebruiken.

#7: Gebouwd met beveiliging in het achterhoofd

Beveiliging is cruciaal bij het werken met aanzienlijke hoeveelheden bedrijfsgegevens. Power BI is beveiligd met behulp van alle dubbele codering om te garanderen dat alle analytische bevindingen met vertrouwen kunnen worden ontwikkeld en gedistribueerd. Sommige functies kunnen worden gebruikt om ongebruikelijke gedragspatronen te herkennen. Bovendien is het ontworpen om te voldoen aan gegevensbescherming en normen voor zowel nationaal als sectoraal niveau.

#8: Maak gebruik van AI

Microsoft heeft in tien jaar tijd financiële investeringen en aanzienlijke inspanningen geleverd op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie. Met behulp van technologische verbeteringen kunnen medewerkers met Power BI gegevens organiseren en modellen maken met behulp van machine learning om snel en effectief nuttige informatie te extraheren uit omvangrijke tot enorme gegevenssets.

#9: Integratie met andere applicaties en databronnen

Microsoft’s Power BI maakt soepel verbinding met de andere services van het bedrijf, waaronder meer dan 70 extra verbindingen en integraties. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven de studie van informatie van verschillende platforms integreren om betrouwbare en efficiënte gegevensanalyse te bieden. Dit kan worden geanalyseerd uit tal van gegevensinformatiebronnen en verbindingen voor een nauwkeurige analyse.

Conclusie

Voordat u Power BI gebruikt om uw gegevens te analyseren, moet u gegevens uit elke bron naar een databasesysteem kopiëren. Het is eenvoudig om gegevens uit elke bron samen te voegen voor een grondig inzicht in uw branche. Men kan bijvoorbeeld een ETL-tool gebruiken om gegevens naar een cloudgebaseerde database te kopiëren, zoals Azure Synapse van Microsoft.

U kunt gegevensintegratie verbeteren en stroomlijnen door een cloudgebaseerde ETL-oplossing te gebruiken die de verbinding met, extractie van gegevens uit en laden van de gegevens naar uw bestemming automatiseert. U kunt het gebruiken om de nodige diepgaande analyse uit te voeren.

Bron: missmillmag

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.