Terug naar het overzicht

07 mei 2022

Microsoft Teams neemt de gevreesde ouder-leraarconferentie over

Nieuwe functie Parent Connection verhoogt de aanwezigheid in het Onderwijs van Microsoft Teams.

Ouder-leraar bijeenkomsten kunnen binnenkort nog interactiever worden dankzij een nieuwe Microsoft Teams-update.

De videoconferentiedienst heeft aangekondigd te werken aan Parent Connection, een nieuwe functie waarmee ouders of voogden rechtstreeks met opvoeders kunnen communiceren via Microsoft Teams.

Het bedrijf belooft dat de functie ouders en leraren in staat zal stellen om verbinding te maken via chat, e-mail of telefoontje, wat mogelijk een einde maakt aan ongemakkelijke schoolbezoeken na sluitingstijd.

Microsoft Teams-bovenliggende verbinding

In de officiële Microsoft 365-roadmap wordt de nieuwe functie beschreven als het laten verbinden van docenten met de voogden van hun studenten via chat, e-mail of telefoongesprek “met een enkele klik”.

De functie is voorlopig nog in ontwikkeling, maar heeft een algemene beschikbaarheid releasedatum van mei 2022, dus misschien niet al te ver weg.

Microsoft zegt dat, wanneer het wordt gelanceerd, Parent Connection beschikbaar zal zijn voor Teams-gebruikers over de hele wereld op zijn Education-platform, evenals algemene gebruikers op de web-, desktop- en mobiele platforms.

Afgezien daarvan is er niet veel detail beschikbaar over de nieuwe functie, maar Parent Connection lijkt waarschijnlijk de nieuwste te zijn in een reeks op onderwijs gerichte upgrades die de afgelopen maanden voor Microsoft Teams zijn uitgebracht.

Dit omvat een tabblad Klasinzichten waarmee docenten analyses kunnen maken van hoe hun studenten presteren, inclusief gemiddelde cijfers, tijdige opdrachten, gemiddelde retourtijd en gespreksactiviteit in de loop van de tijd.

Met behulp van gegevens van het tabblad Klasinzichten hebben docenten die Teams gebruiken nu één weergave om zowel individuele prestaties van studenten als klassen te observeren en kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen over hun curriculum, tempo en betrokkenheid van studenten.

In september 2021 kondigde Microsoft Teams ook Reading Progress aan, een nieuwe gratis tool die studenten kan helpen hun leesvaardigheden te verbeteren door praktijk te oefenen, maar ook docenten en docenten in staat stelt om de behoeften van studenten beter te ondersteunen door diepgaande analyses aan te bieden, waardoor hun voortgang in de loop van de tijd wordt geholpen..

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.