Terug naar het overzicht

20 juni 2023

Een gids voor het kiezen van de juiste Microsoft 365 licentie

Om Microsoft 365 in uw organisatie te kunnen gebruiken, moet u een licentie aanschaffen. Er zijn veel verschillende Microsoft-licenties beschikbaar voor bedrijven, elk met unieke kenmerken en beperkingen. Het kan echter vrij moeilijk zijn om de kleine verschillen tussen elk Microsoft 365-plan te begrijpen.

Het kiezen van de verkeerde optie kan ertoe leiden dat u zonder een belangrijke functie komt te zitten (of inderdaad extra betaalt voor functies die u niet nodig heeft). Afhankelijk van uw vereisten is het belangrijk om de juiste licentie te vinden om ervoor te zorgen dat u alle functies krijgt die uw organisatie nodig heeft.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten Microsoft 365-licenties die u kunt aanschaffen en voor welke doeleinden deze licenties het beste geschikt zijn.

Microsoft 365 Business Licenties

Microsoft 365 Business Licensing is de belangrijkste licentie om de kern Microsoft 365-toepassingen (Word, PowerPoint, Outlook, Excel, enz.) in uw organisatie te gebruiken. Er zijn vier licenties beschikbaar met verschillende niveaus van 365 functionaliteit, elk met 1TB cloudopslag per gebruiker en standaard beveiliging.

 • Microsoft 365 Apps voor Business
 • Microsoft 365 Business Basic
 • Microsoft 365 Business Standard
 • Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Enterprise Licenties

Enterprise licenties bieden betere, meer uitgebreide beveiligingstools dan Business tiers. Deze extra beveiligings- en nalevingsfuncties, zoals Advanced Threat Protection en Advanced Compliance, geven IT-beheerders extra gemoedsrust, ongeacht hoeveel gebruikers en apparaten de cloudinfrastructuur van de organisatie gebruiken.

 • Microsoft 365 E3
 • Microsoft 365 E5

Microsoft Enterprise Mobility + Security Licenties

Microsoft Enterprise Mobility + Security plannen zijn ontworpen voor bedrijven die sterk vertrouwen op het identiteitsbeheersysteem van Microsoft en een krachtige cloudworkflow hebben geadopteerd. Deze plannen lijken qua functionaliteit sterk op Microsoft 365 Enterprise, maar er zijn enkele extra Azure Directory en beveiligingsfuncties om mee te spelen.

 • Microsoft Enterprise Mobility + Security E3
 • Microsoft Enterprise Mobility + Security E5
 • Azure AD P1
 • Azure AD P2

Microsoft 365 Education Licenties

Microsoft 365 A3 is de basiseducatielicentie voor Microsoft 365 en geeft studenten/docenten toegang tot gratis online-toepassingen en de bureaubladversies van alle online cloudgebaseerde 365 Office-toepassingen.

Microsoft 365 A5 bevat alles van A3, plus intensievere beveiligingsbeheer- en analysetools om onderwijsinstellingen te helpen hun organisatie te beschermen.

Microsoft Defender Licenties

Microsoft Defender Security plannen bieden hulp bij het voorkomen en detecteren van geavanceerde bedreigingen middels bedrijfsgerichte antivirussoftware en detectiesystemen.

 • Microsoft Defender voor Business
 • Microsoft Defender voor Endpoint Plan 1
 • Microsoft Defender voor Endpoint Plan 2
 • Microsoft Defender Vulnerability Management

Hoe wij kunnen helpen

Het kiezen van de juiste Microsoft 365 licentie kan een complex proces zijn. De meeste kleine tot middelgrote bedrijven (MKB’s) kiezen voor Microsoft 365 Business Standard of Premium tier. Als uw bedrijf geen Azure gebruikt voor identiteitsbeheer, complexe web-apps uitvoert of een groot aantal bedrijfsapparaten beheert, hebt u mogelijk de functies van Microsoft Enterprise-licenties niet nodig.

Als u wilt beginnen met Microsoft 365, staan onze experts voor u klaar. We helpen u om te bepalen welke licenties voor u beschikbaar zijn en begeleiden u bij het hele proces van het verkrijgen van deze licenties om ervoor te zorgen dat uw organisatie over alle benodigde tools beschikt. Neem contact met ons op en ontdek hoe ons team van Microsoft 365-experts u vandaag nog kan helpen!

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.