Microsoft Teams krijgt een nieuwe add-on voor Advanced Communications.

Bent u klaar om uw communicatie een tandje bij te zetten? Microsoft heeft u gedekt, met de aankondiging van een nieuwe add-on voor Microsoft Teams: Advanced Communications, wat klanten in het onderwijs kunnen verwachten van deze nieuwe licentie.

Vanaf 1 augustus 2020 kunnen onderwijsklanten die op zoek zijn naar een verbeterde en schaalbare communicatie-ervaring, de Advanced Communications add-on SKU verkrijgen voor elk Office 365- of Microsoft 365-abonnement.

Waarin verschilt Advanced Communications van gewone Microsoft Teams? Wat heeft deze add-on nodig? Laten we eens kijken naar deze vragen en meer.

Hoe verhouden teams met de geavanceerde communicatie-add-on zich tot teams alleen?

De add-on Advanced Communications Teams bouwt voort op de bestaande vergadercapaciteiten van Microsoft Teams en breidt de huidige limieten uit.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen teams en teams met geavanceerde communicatie:

microsoft-teams-advanced-communications

Met geavanceerde communicatie kunnen Microsoft Teams-gebruikers vergaderingen organiseren en houden die groter, meer op maat gemaakt (door standaardisatie tussen vergaderingen te stimuleren) en meer geïntegreerd zijn, inclusief het verbinden van oproepen en het toevoegen van vergaderingen aan uw workflows.

Voordelen van geavanceerde communicatie

Met grotere bezoekerscapaciteiten, langere limieten voor de duur van evenementen en een toename van het aantal gelijktijdige evenementen, kunt u meer gebruikers bereiken – en binnen een tijdsbestek dat beter bij uw behoeften past.

Met de verbeterde tools in de add-on Advanced Communications kunt u uw communicatiebeleid beter beheren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gegevens van de apparaten van uw gebruikers te controleren, bij te houden en te analyseren. Als onderdeel van deze nieuwe add-on kunt u ook nalevingsregistratie integreren.

Bovendien kan Advanced Communications worden geïntegreerd met een contactcenteroplossing om u te helpen bij een reeks communicatiebehoeften.

Hoe is geavanceerde communicatie gelicentieerd?

De add-onlicentie voor Advanced Communications wordt berekend per gebruiker, per maand en is alleen vereist voor de organisatoren van vergaderingen.

Deelnemers aan de vergadering hebben een licentie van Teams nodig. Ze hebben echter niet de add-on Advanced Communications nodig om de extra functies als deelnemer aan de vergadering te ervaren.

De add-on Advanced Communications Teams is beschikbaar voor academische klanten via het programma Enrollment for Education Solutions (EES). EES is een jaarlijks abonnementsprogramma dat organisatorische standaardisatie vereist op een Education Platform-product en minimaal 1.000 voor het onderwijs gekwalificeerde gebruikers.

Academische klanten moeten in aanmerking komen voor het EES-programma om van deze nieuwe add-on te profiteren. De add-on Advanced Communications is niet beschikbaar via het Open Value Subscription for Education Solutions (OVS-ES), het Open Academic Program of de Academic Microsoft Products and Services Agreement.

Wat zijn de vereisten voor geavanceerde communicatie?

Advanced Communications is een add-on voor Office 365- en Microsoft 365-abonnementen die de Microsoft Teams-service bevatten. Daarom moet u een van de volgende plannen hebben om in aanmerking te komen:

  • Office 365-abonnement A1
  • Office 365-abonnement A3
  • Office 365-abonnement A5
  • Microsoft 365 Plan A3
  • Microsoft 365-abonnement A5

Zodra u heeft geverifieerd dat u een van deze plannen heeft, moet uw IT-beheerder Teams overzetten en extra configuratiewerk doen, zoals het bijwerken van firewallbeleid, om ervoor te zorgen dat werknemers Microsoft Teams volledig kunnen gebruiken.

Een belangrijk ding om op te merken: in Office 365 Plan A1 is Microsoft Teams standaard uitgeschakeld, dus uw IT-beheerder moet het inschakelen.

Komen er meer functies op de markt?

Momenteel biedt Advanced Communications ondersteuning voor live evenementen voor maar liefst 20.000 bezoekers, 50 gelijktijdige evenementen en evenementen tot 16 uur per uitzending.

Later dit jaar biedt Advanced Communications extra functies, waaronder Interactive Teams-vergaderingen voor maximaal 1.000 deelnemers (en maar liefst 20.000 alleen-lezen deelnemers) en een vergaderlobby op maat.

Tijdelijke capaciteitsverhogingen zullen verdwijnen zonder geavanceerde communicatie

De afgelopen maanden had Microsoft klanten met Education Plans een tijdelijke verhoging van de standaardlimieten van Teams geboden. Gekwalificeerde organisaties met Office 365 A1 / A3 / A5 en M365 A3 / A5 kregen gratis toegang tot geavanceerde communicatiefuncties: live-evenementen voor maximaal 20.000 deelnemers en met een duur van maximaal 16 uur, met maximaal 50 gelijktijdige evenementen per tenant.

Vanaf 1 oktober 2020 veranderde dat echter. Als u deze functies wilt behouden, moet u een add-onlicentie voor geavanceerde communicatie voor uw organisatoren van vergaderingen aanschaffen.

Bron: shi