Terug naar het overzicht

14 november 2020

Microsoft Teams biedt een nieuwe educatieve ervaring voor studenten.

Technologie wordt steeds meer doordrenkt in het leven van studenten, met elke dag meer papieren opdrachten die online worden overgedragen. De beslissing om Microsoft Teams in te voeren als het belangrijkste online platform voor scholen heeft deze verandering alleen maar bevorderd. Deze beslissing heeft de wijk echter zwaar onder de loep genomen, waarbij bepaalde aspecten voortdurend ter sprake kwamen. De site heeft bijvoorbeeld technische problemen gehad bij het indienen van opdrachten en dagen waarop de site volledig is gecrasht, waardoor studenten geen toegang hebben tot het werk.

Dit zijn allemaal problemen waar eerstejaars Dakota Geiger dit jaar mee te maken heeft gehad. Ze heeft echter nog steeds verschillende voordelen op de site gevonden, zoals de organisatie en hoe alle klassen gemakkelijk kunnen worden gevonden.

“Online kun je geen papier onder in je rugzak kwijtraken”, zei Geiger. “Het is aan de leerlingen om hun werk te vinden.”

Lerares Engels Rebekah Mileo is het ermee eens dat Microsoft Teams scholen naar een meer individueel gerichte leeromgeving beweegt. Ze denkt dat een van de grootste uitdagingen bij Teams de moeilijkheid is om opdrachten te vinden of in te dienen. Dit wordt nog moeilijker omdat de Microsoft Teams-pagina’s van docenten er anders uitzien dan de leerlingen, waardoor het moeilijk is om leerlingen te helpen. Mileo denkt echter dat Microsoft Teams studenten zal helpen efficiënter te worden in het oplossen van problemen.

“Het lijkt erop dat onze cultuur nu echt moet pushen dat studenten zelf de leiding hebben over hun opleiding”, zei Mileo. “De inspanning die ze leveren, is erg belangrijk, en het is door hun vermogen om hun eigen tijd te beheren en om hulp te vragen en problemen op te lossen wanneer dat nodig is, dat zal leiden tot [hun] succes.”

Mileo gebruikt naast Microsoft Teams ook andere programma’s, met name Flipgrid, een app voor video-opnamen, en Turnitin.com, een andere plek om werk in te dienen. Ze zegt dat ze Turnitin.com al een tijdje gebruikt, hoewel ze onlangs Flipgrid heeft opgepikt, genietend van het programma vanwege zijn veelzijdigheid en vond ze het een goede vervanging voor presentaties in de klas.

Scheikundeleraar Michael Meinert heeft een enigszins verschillende mening over hoe goed Microsoft Teams vervangt bij klassikaal leren. Hij merkt dat leerlingen in de klas normaal gesproken samen door labs en opdrachten werken, waardoor ze elkaars leerproces kunnen versterken. Vanwege beperkingen die zijn opgelegd aan het delen van items tussen individuen, hebben ze dit niet kunnen doen.

“[Werk] is veel leuker als je dingen samen doet”, zei Meinert.

Hij merkt dat sommige studenten Teams gebruiken als een ‘groepschat’ en vervolgens op het werk kunnen communiceren. Meinert denkt wel dat elk platform de sociale interacties tussen studenten zou beperken, en het schooldistrict doet zijn best door Teams in te zetten.

Bron: rhsredblue

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.