Terug naar het overzicht

12 april 2023

MacGPT 3.0: AI-integratie op elk niveau van je Mac

De populaire MacGPT-app is bijgewerkt naar versie 3.0. Na het ondersteunen van het GPT-4-algoritme, wordt de applicatie ontwikkeld door Jordi Bruin geleverd met meer functies om kunstmatige intelligentie te helpen bij elk stukje van je Mac.

Een van de nieuwe functies is Global, waarmee je chatGPT overal op je Mac kunt openen. Door het algemene tekstveld te activeren dat in het midden van uw scherm verschijnt, kunt u beginnen met chatten met de hulp van MacGPT.

Een van de nieuwe functies is Global, waarmee je chatGPT overal op je Mac kunt openen. Door het algemene tekstveld te activeren dat in het midden van uw scherm verschijnt, kunt u beginnen met chatten met de hulp van MacGPT.

Een andere functie heet Inline. Het brengt ChatGPT rechtstreeks in uw tekstvelden. Gebruikers moeten hun triggerzin en prompt typen en de AI doet de rest. Last but not least is het mogelijk om AI te gebruiken vanuit de menubalk via de website of native met de API.

chatgpt on mac

Voor degenen die de release van MacGPT niet hebben gekregen, is dit een eenvoudige native app voor macOS waarmee gebruikers snel toegang hebben tot ChatGPT vanuit de menubalk. Volgens de ontwikkelaar laadt MacGPT de ChatGPT-chatinterface in een webbrowser.

U kunt inloggen met uw OpenAI-inloggegevens en vervolgens op het pictogram van de menubalk klikken om een gesprek te starten. U kunt ook een sneltoets toewijzen door op het tandwielpictogram te klikken om MacGPT te activeren zonder ooit uw muis te bewegen.

Met ChatGPT-4 integratie werkt het nu met afbeeldingen. Dus als je een afbeelding van eieren, meel en melk laat zien en vraagt wat je met die ingrediënten kunt maken, zal het taalmodel de afbeelding “zien” en verschillende potentiële recepten vermelden. GPT-4 is ook aanzienlijk slimmer dan eerdere modellen.

Dat gezegd hebbende, als u GPT-4 zelf wilt uitproberen, is een manier om er toegang toe te krijgen door te betalen voor ChatGPT Plus. Het abonnement werd op 10 februari gelanceerd voor € 20 per maand. En als u er toegang toe hebt, kunt u op MacGPT de optie selecteren om antwoorden te krijgen op basis van GPT-4.

MacGPT is hier gratis beschikbaar. Momenteel kunt u het alleen gebruiken met uw eigen OpenAI API Key.

Bron: bgr

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.