Terug naar het overzicht

03 november 2022

Hoe Microsoft Defender bedrijven helpt cybercriminaliteit te verslaan

60% van de mkb-bedrijven zegt zich niet toegerust te voelen om cyberaanvallen aan te kunnen. Dit is een schokkende statistiek, gezien hoe eenvoudig het kan zijn om werknemers en bedrijven te beschermen tegen de meeste cyberinbreuken. 

Waar komt dit gebrek aan vertrouwen in cybersecurity vandaan? De meeste mensen begrijpen de ernst van beveiligingsinbreuken, met publiciteit op hoog niveau rond de slachtoffers. Van cybercriminelen is bekend dat ze zwakke punten in netwerken, processen en apparaten misbruiken om gegevens en activa te stelen, waardoor zowel de activiteiten als de reputatie worden geschaad. Geconfronteerd met gevolgen als deze, kunnen bedrijven zich geïntimideerd voelen door de omvang van de taak die voor hen ligt. 

Het opzetten van effectieve beveiliging is echter niet zo complex als het lijkt. De antwoorden liggen in het onderwijs en het vinden van de juiste tools voor de job. Robuuste beveiligingen en processen kunnen worden geïmplementeerd zonder dat het overweldigend aanvoelt of afleidt van de business van de dag. 

Naadloze, eenvoudig te gebruiken oplossingen zijn de naam van het spel. Oplossingen die zowel de beveiligingsbehoeften van een organisatie (bescherming van apparaten, netwerken en activa) als de operationele functies ondersteunen. Oplossingen die achter de schermen complex genoeg zijn om alle vormen van aanvallen aan te kunnen, maar eenvoudig genoeg voor de gebruiker om gemakkelijk te integreren in hun werkmethoden. 

Een uitgebreide, robuuste oplossing 

Microsoft Defender for Business biedt beveiliging op bedrijfsniveau voor kleine bedrijven. Het helpt ransomware, malware, antivirus van de volgende generatie, phishing en meer te voorkomen om aan elk type cyberbeveiligingsbehoefte te voldoen. 

Speciaal ontworpen voor het MKB (tot 300 werknemers), beschermt het alle apparaten en systemen, of het nu gaat om Windows, macOS, Android of iOS. Het is eenvoudig te implementeren en uitgebreid in zijn bescherming. 

Microsoft Defender voor Bedrijven-functies: 

 • Geautomatiseerd waarschuwings- en dreigingsonderzoek. 
 • Bedreigingsinformatie met behulp van menselijke en AI-analyse van biljoenen signalen. 
 • Cross-platform functionaliteit voor alle apparaten. 
 • Netwerkbeveiliging en webblokkering om te beschermen tegen schadelijke inhoud. 

Upgrades maken Defender eenvoudig te implementeren 

Microsoft Defender for Business maakt deel uit van Microsoft Business Premium, dus implementatie is eenvoudig met een eenvoudige upgrade , waardoor het niet nodig is om rond te zoeken naar een zelfstandige oplossing. 

Business Premium combineert de beste Office-apps en cloudservices in zijn klasse met uitgebreide beveiliging om te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen. 

Beveiligingsvoordelen zijn onder meer: 

 • Uitgebreide beveiliging – geavanceerde beveiliging en apparaatbeheer helpt bedrijven te beschermen tegen cyberdreigingen 
 • Snel en eenvoudig – onderneem onmiddellijk actie om apparaten te implementeren en te beheren. Voeg binnen enkele minuten gebruikers toe en verwijder ze. 
 • Endpoint security – maakt endpoint security voor Windows en Linux mogelijk op alle apparaten en platforms. 
 • Kosteneffectief – levert hoogwaardige beveiligingsoplossingen tegen een betaalbare prijs. 

Microsoft Defender is een kans voor partners 

Microsoft Defender for Business is niet alleen een briljante oplossing voor klanten, maar partners kunnen het nu ook als een op zichzelf staand product aan hun stack toevoegen. 

Het is opgenomen in Microsoft 365 Business Premium en partners ontvangen ook de voordelen van Microsoft 365 Lighthouse-integratie. 

Partnervoordelen zijn onder meer: 

 • Verhoogde beveiliging en minder risico’s – AI-aangedreven automatisering beschermt, detecteert en reageert snel op bedreigingen. 
 • Beveiligt klanten met gemak – bekijk beveiligingsincidenten en waarschuwingen op één plek. Standaardiseer op één oplossing voor alle apparaten van klanten. 
 • Verhoog de omzet en verlaag de kosten – bouw nieuwe, gestandaardiseerde endpoint security-services met hogere marges en lagere operationele kosten en overheadkosten. 
 • Betrek nieuwe klanten en benut upsellingmogelijkheden – Microsoft Defender for Business kan een toegangspunt zijn voor nieuwe klanten, waardoor partners het bredere Microsoft-portfolio kunnen upsellen. 

Meer weten?

Neem contact op met ons voor meer informatie over het upgraden van uw Microsoft Business-licentie.

Bron: inty

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.