Terug naar het overzicht

11 oktober 2022

Er is een nieuwe Microsoft Teams-beltoon

Klassieke Microsoft Teams-beltoon krijgt een TikTok-remix.

Microsoft heeft een nieuwe versie van de nu beruchte Teams-beltoon gepubliceerd, met een duidelijk TikTok-smaak.

Eerder dit jaar nam TikTok-maker Calum Newton (of CandyMoore.mp3, zoals hij ook wel bekend staat) het op zich om de Microsoft Teams-beltoon te remixen tot een dancetrack. Zo pakkend was de remix dat Microsoft hem vroeg om een speciale versie te maken voor het officiële Teams-platform.

CandyMoore.mp3 heeft een ongelooflijke remix van de beltoon gemaakt, dus we hebben contact opgenomen en hem gevraagd een versie te maken die we met u kunnen delen,” legde Microsoft uit in een blogpost.”

Zijn remix is nu beschikbaar voor gebruikers om hun Teams-ervaring aan te passen, en het raakt hard genoeg om je te laten dansen.”

Microsoft Teams Beltonen

Aan het begin van het jaar heeft Microsoft bijvoorbeeld de Teams emoji-bibliotheek gereviseerd met een heleboel nieuwe ontwerpen en 3D-modellen, waardoor mensen nieuwe opties hebben om te reageren op berichten en interactie in groepskanalen.

In dezelfde geest publiceerde het bedrijf een selectie van virtuele achtergronden die zijn ontworpen om langetermijnfans een vleugje nostalgie te geven. De bundel bevatte achtergronden met de beruchte Clippy, Microsoft Solitaire en Paint, evenals een niet-gewelfde versie van de Windows XP-achtergrond.

“Omdat een kleine trip down memory lane goed kan zijn voor de ziel, en omdat we na meer dan een jaar werken op afstand en hybride allemaal wel wat opwinding kunnen gebruiken tijdens videogesprekken,” legde Microsoft uit. “We vroegen onze ontwerpers om een paar memorabele Microsoft-momenten hun debuut te geven als Teams-achtergronden.”

De stap om de TikTok-remix van de Teams-beltoon naar het officiële platform te brengen, voelt als een uitbreiding van hetzelfde thema.

“Het geluid van een inkomende Teams Call is alomtegenwoordig geworden met het gevoel van productiviteit. Werk gedaan krijgen begint met die eerste paar noten van die jingle en het kan goed zijn om een frisse draai te geven aan een klassieke melodie,” zei Surbhi Lohia, Program Manager voor Microsoft Teams.

“Er zijn in de loop der jaren ongelooflijke remixen gemaakt door Teams-enthousiastelingen en communityleden en het is eindelijk tijd om die energie in muzikale vorm naar het Teams-platform te brengen.”

De nieuwe beltoon kan worden ingeschakeld via het tabblad Oproepen, onder Instellingen.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.