Terug naar het overzicht

20 september 2022

Documenten in realtime ondertekenen tijdens Microsoft Teams-vergaderingen

Omdat Microsoft Teams het voorkeursplatform is voor realtime samenwerking, was het ondertekenen van documenten tijdens vergaderingen een noodzaak om te worden behandeld. Teams Store heeft veel integraties met leveranciers van elektronische handtekeningen en door hen een kant-en-klare oplossing aan te bieden, zodat hun klanten documenten kunnen ondertekenen tijdens de vergadering, was een veel voorkomende vraag.

Teams Ecosystem Engineering ontwikkelde een proof of concept zodat elke ISV (Microsoft ISV Partner) of klant ondertekeningsdocumenten kan implementeren tijdens vergaderingen. Met deze toepassing kan de eigenaar van het document het document selecteren dat moet worden ondertekend en aan een vergadering worden toegevoegd. Afhankelijk van de rol van de deelnemers (ondertekenaars of kijkers) kunnen gebruikers het document tijdens de vergadering ondertekenen of zien. De verificatie zal naadloos zijn omdat het Teams SSO gebruikt. Enkele veelgebruikte documenten die tijdens vergaderingen moeten worden ondertekend, zijn inkoopovereenkomsten, inkomende facturen of NDA’s.

De code is aanpasbaar, zodat ISV’s het type handtekening kunnen selecteren dat de klant moet gebruiken (handmatige handtekening, elektronische handtekening of op certificaten gebaseerde handtekeningen). Bovendien kan de POC worden aangepast voor andere scenario’s, zoals het accepteren van wijzigingen in documenten of in codebeoordelingen.

Dit is momenteel beschikbaar in de desktopclient. Mobiele en webclients komen binnenkort. Bovendien werkt dit alleen voor gebruikers van dezelfde organisatie of tenant met beschikbaarheid voor gast- en anonieme gebruikers binnenkort.

Hieronder vindt u een lijst met nuttige bronnen om deze proof of concept te gaan gebruiken:

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.