Terug naar het overzicht

04 maart 2021

Microsoft Teams: de nieuwe functies voor 2021

Een nieuwe kijk op de werknemerservaring bij Microsoft Ignite 2021

Op het digitale evenement Microsoft Ignite 2021 heeft Microsoft een fantastische reeks opwindende nieuwe functies aangekondigd voor Microsoft Teams, allemaal gewijd aan het opnieuw vormgeven van de werknemerservaring in een hybride werkplek.

Met veilige communicatie bovenaan de agenda, zijn deze Teams-innovaties ontworpen om verbeterde presentaties en krachtige vergaderervaringen te leveren voor een wereld van werken vanaf elke locatie.

Laten we eens kijken wat deze nieuwe functies van Microsoft Teams zijn.

Breng virtuele vergaderingen tot leven

Met Dynamic View worden vergaderelementen automatisch op het scherm gerangschikt wanneer mensen deelnemen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren in een Microsoft Teams-vergadering, om een ​​optimale kijkervaring te bieden.

En met de nieuwe View Switcher kunt u bepalen hoe u de inhoud van de vergadering ziet, zoals het plaatsen van videofeeds boven in uw vergadervenster, waardoor u gemakkelijker een natuurlijkere blik op anderen kunt hebben of zelfs alle videofeeds kunt verbergen voor verwijder afleidingen en vestig de volledige aandacht op de inhoud van de gedeelde vergadering.

U maakt nu uw video’s en presentaties echt indrukwekkend met de funky nieuwe Presentatiemodus. Presentatoren kunnen videofeed als silhouet voor de gedeelde inhoud weergeven en zelfs inhoud als visueel hulpmiddel boven uw schouder plaatsen – net als een nieuwsverslaggever – om uw presentaties een echte professionele uitstraling te geven.

Met de release van Microsoft PowerPoint Live in Microsoft Teams kunnen presentatoren nu zelfverzekerd vergaderingen leiden met toegang tot notities, dia’s, chatgesprekken en deelnemers, allemaal in één enkele weergave. Deelnemers kunnen ook privé door de inhoud navigeren in hun eigen tempo of met behulp van de schermlezer.

Powerpoint presentation

Wow-factor webinars

Microsoft Teams ondersteunt binnenkort interactieve webinars voor maximaal 1000 deelnemers, inclusief uitgebreide presentatie-opties, live reacties en moderatiecontroles voor chat, audio en video. Met een aanpasbaar registratieproces en automatische e-mailbevestiging kun je alle gasten een vlot bezoekersbeheer en -registratie-ervaring bieden. In combinatie met de nieuwe rapportagemogelijkheden voor bezoekers die later dit kwartaal verschijnen, kun je aangepaste rapporten maken om het succes van een evenement te meten.

Deze maand zijn ook de uitzendingen voor 10.000 personen beschikbaar, waarbij teams naadloos kunnen worden geschaald om een uitzending van 10.000 personen mogelijk te maken.

Andere aankondigingen zijn onder meer de nieuwe integratie van Teams-evenementen met Microsoft Dynamics 365 Marketing om een robuust bezoekersbeheerproces te bieden om bezoekers effectief te voeden voor, tijdens en na een evenement.

Attendee-Webinar

Verbeterde chat en samenwerking

We zullen ook de introductie zien van Microsoft Teams Connect, een toegankelijke, gedeelde werkruimte voor zowel interne als externe contacten waar iedereen in realtime kan chatten, vergaderen, bellen, delen en co-auteur van documenten. Beheerders krijgen toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie de controle behoudt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie.

De mobiele Teams-app krijgt een nieuwe look, met nieuwe headers, pictogrammen en stijl, samen met enkele aanvullende updates, waaronder de mogelijkheid om Teams-bestanden offline te openen, een nieuwe zoekervaring en de mogelijkheid om chats vast te zetten om een verbeterde mobiele telefoon te bieden ervaring op Teams. Deze functies komen eerst naar iOS, gevolgd door Android.

Teams-mobile-experience-enhancements.jpg

Beveiliging, naleving en privacy

Aangezien meer van ons op afstand werken, zijn veilige communicatie en compliance van het grootste belang. Microsoft Teams ondersteunt binnenkort end-to-end-encryptie (E2EE) voor ad-hoc 1-op-1 Teams VoIP-gesprekken, wat een extra optie biedt voor het voeren van gevoelige online gesprekken. Om klanten te helpen voldoen aan de vereisten voor gegevensresidentie, wordt dit voorjaar Microsoft 365 Multi-Geo uitgebreid met Microsoft Teams, waardoor organisaties kunnen specificeren waar hun Teams-klantgegevens worden opgeslagen, tot aan het team en de eindgebruiker.

Dit jaar kunnen teambeheerders de details over beveiliging, naleving en gegevensprivacy bekijken en evalueren voor apps die afkomstig zijn van Microsoft Cloud App Security. Dit helpt teambeheerders tijd te besparen op beveiligingsbeoordelingen en meer gerichte, op selectie gebaseerde beveiligingsspecificaties mogelijk te maken, wat resulteert in een betere app-kwaliteit.

Teams

Vorige maand heeft Microsoft gasttoegang standaard ingeschakeld om een ​​inclusieve vergaderervaring te vereenvoudigen. Deze maand voegt Microsoft standaard geplande toegangsbeoordelingen toe voor gasten in alle teams en groepen. Het systeem plant automatisch periodieke beoordelingen van gasttoegang binnen Teams om de ervaring van het beheren van gastgebruikers te stroomlijnen en een betere identiteitsbeveiliging te bieden.

Apparaten & display-ontwikkelingen

Met de mogelijkheid om alle deelnemers duidelijk te zien en tegelijkertijd vergaderinhoud te delen, zijn de nieuwe galerieweergaven in een teamruimte ontworpen om iedereen het gevoel te geven dat ze erbij horen en een betere vergaderervaring voor deelnemers te bieden.

Andere nieuwe functies voor Teams-weergave zijn onder meer de mogelijkheid om je achtergrond te veranderen, live reacties te uiten en applaus, humor, waardering en andere emoties te tonen. U kunt Cortana nu zelfs vragen stellen als “Hoe laat en hoe laat is het in New York?” spraak gebruiken in de Lenovo Thinksmart View.

En door intelligente luidsprekers voor Microsoft Teams-kamers te gebruiken, identificeert en onderscheidt u de stemmen van maximaal 10 mensen die in een Microsoft Teams-kamer praten, zodat deelnemers het transcript kunnen gebruiken om acties te volgen of vast te leggen.

We werken allemaal anders en deze innovatieve nieuwe functies en mogelijkheden van Microsoft Teams staan ​​klaar om deze nieuwe manieren van werken aan te pakken.

Bron: provisionpoint

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.