Terug naar het overzicht

09 mei 2023

Ontdek nu zelf de kracht van Microsoft’s Bing AI – Geen wachtlijst meer!

Microsoft heeft op 4 mei aangekondigd dat Bing Chat, aangedreven door GPT-4, nu voor iedereen beschikbaar is om uit te proberen met een Microsoft-account. Voorheen moesten gebruikers op een wachtlijst staan om met Bing te chatten, maar dat is nu niet langer het geval. Hoewel Bing Chat nog steeds in de preview-fase zit, kunnen nu alle gebruikers toegang krijgen tot de functie via de Microsoft Edge-browser en de Bing-app op Android en iOS, met behulp van hun Microsoft-accounts.

Dankzij de samenwerking met OpenAI heeft Microsoft Bing weer in de schijnwerpers gezet. De AI-functies trekken meer mensen aan om van de service gebruik te maken. Hoewel het niet perfect is, is Bing Chat aanzienlijk verbeterd sinds de lancering. Door gebruik te maken van de DALL-E-software-infrastructuur van OpenAI kan Bing nu binnen enkele seconden afbeeldingen genereren. Bovendien is Bing Chat nauw geïntegreerd in de Edge-browser, zodat gebruikers een samenvatting kunnen krijgen van een lang rapport dat ze momenteel bekijken in een browsertabblad. Bing bevindt zich in de Edge-sidebar en is met slechts één klik toegankelijk.

Alle voordelen die voorheen alleen beschikbaar waren voor Bing-wachtlijstleden zijn nu voor iedereen toegankelijk. Het proces om op de wachtlijst te komen en toegang te krijgen tot Bing AI was echter niet erg tijdrovend, omdat Microsoft het vrij eenvoudig en minder tijdrovend maakte, slechts een paar weken na de lancering. Door het schrappen van de wachtlijstvereiste heeft Microsoft zojuist een kleine barrière weggenomen.

Volgens het bedrijf wordt Microsoft Bing AI dagelijks door meer dan 100 miljoen gebruikers gebruikt. Deze mijlpaal werd enkele weken na de officiële lancering bereikt, toen mensen zich nog op de wachtlijst moesten voegen. Nu de wachtlijstvereiste niet meer bestaat, is het interessant om te zien hoeveel dagelijks actieve gebruikers de komende dagen zal toenemen.

Microsoft heeft aangekondigd dat de wachtlijstvereiste voor toegang tot Bing AI is afgeschaft. Iedereen met een Microsoft-account kan nu Bing Chat gebruiken in de Edge-webbrowser en de Bing-app op Android en iOS.

Hoewel Bing Chat nog steeds in de preview-fase zit, is het nu beschikbaar voor alle gebruikers met een Microsoft-account in de Microsoft Edge-browser en de Bing-app op Android en iOS.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.