Terug naar het overzicht

02 september 2022

Top 5-instellingen die u moet proberen in Microsoft Teams Chat

Microsoft Teams wordt steeds populairder onder bedrijven vanwege de krachtige samenwerkingstools, waaronder chatten op de werkplek, bellen, bestanden delen en opslaan, applicatie-integratie en meer.

Als je van Slack naar Microsoft Teams bent gemigreerd of van plan bent om naar Teams te migreren, kun je de Teams-chatinstellingen op verschillende manieren aanpassen. In dit artikel wordt alles besproken wat u moet weten over chatinstellingen in Microsoft Teams.

Neem contact op met onze migratie-experts voor volledige hulp bij het migreren van gegevens van Slack naar Teams, inclusief directe berichten en kanalen met alle chatfuncties.

Waarom zijn Microsoft Teams-chatinstellingen belangrijk?

De kernactiviteit van Microsoft Teams is chatten. Met Teams kun je individueel, in groepen, kanalen en vergaderingen chatten. Er zijn een paar instellingen die u zou kunnen overwegen om te proberen te wijzigen om uw ervaring te verbeteren. Meldingen, thema’s, apparaatinstellingen en andere opties kunnen allemaal worden gewijzigd. Hier zijn de top vijf opties die u moet wijzigen of waarmee u moet experimenteren in de chatinstellingen van Microsoft Teams.

Microsoft Teams-chats

Microsoft Teams Chat-instellingen

1. Meldingen aanpassen

Uw meldingen in Teams kunnen worden aangepast aan uw voorkeuren. Meldingen kunnen worden in- of uitgeschakeld en u kunt aanpassen hoe u meldingen voor teamupdates ontvangt. In uw instellingen kunt u meldingen aanpassen, inclusief hun uiterlijk en geluid.

Microsoft Teams Chat meldingen

Klik op de chatbewerkingsoptie in de bovenstaande afbeelding om de meldingsinstellingen voor berichten, gebruikersvermeldingen, vind-ik-leuks en reacties te wijzigen.

Microsoft Teams Chat meldingen banner en feed

Door ‘Banner en feed’ te selecteren, ontvang je meldingen op je apparaat en in het gedeelte Activiteit linksboven in Teams. Als u ‘Alleen weergeven in feed’ selecteert, voorkomt u dat meldingen naar uw bureaublad worden verzonden en wordt deze alleen weergegeven in uw activiteitsfeed.

2. Stel het ruisonderdrukkingsniveau in

Wanneer u uw microfoon inschakelt tijdens een Teams-vergadering of -gesprek, kunnen achtergrondgeluiden zoals dichtslaande deuren, schuifelende papieren, blaffende honden, enzovoort anderen afleiden. De nieuwe Microsoft Teams-functie, ruisonderdrukking, helpt achtergrondgeluiden te onderdrukken tijdens een Teams-vergadering.
De volgende instellingen zijn beschikbaar in de instellingen van teams-apparaat voor ruisonderdrukking:

  • Auto (standaard) – Teams bepalen welk niveau van ruisonderdrukking moet worden gebruikt, afhankelijk van het lokale geluid.
  • Hoog : deze instelling onderdrukt alle achtergrondgeluiden anders dan spraak.
  • Laag- Vermindert lage niveaus van achtergrondgeluid, zoals computerventilatoren en airconditioners.
  • Uitgeschakeld: Ruisonderdrukking is uitgeschakeld. Voor hifi-microfoons in ruisarme omstandigheden kiest u deze optie.
Teams apparaten Ruidonderdrukking

3. Leesbevestigingen

Deze Teams-functie waarschuwt personen met wie je praat wanneer ze berichten hebben gezien of gelezen. Het verschijnt in de chat als een oogpictogram. Dit is standaard ingeschakeld en als u echter meer privacy wilt, kunt u deze eenvoudig uitschakelen.

Microsoft chat leesbevestigingen

Als u deze functie uitschakelt in uw instellingen, kunnen ontvangers niet zien of u hun bericht hebt gezien en vice versa. Om het uit te schakelen, navigeert u naar Teams-instellingen door op uw profielafbeelding te klikken en vervolgens Privacy te selecteren. De schakeloptie voor “Leesbevestigingen” verschijnt dan.

Teams leesbevestigingen

4. Instellingen voor toepassingsgedrag

Microsoft Teams biedt aanvullende toepassingsinstellingen waarmee u kunt bepalen hoe het werkt. In de volgende schermafbeelding vindt u opties om de toepassing automatisch te starten (bij het opstarten van de computer), deze op de achtergrond te openen en MS Teams actief te houden, zelfs wanneer u het venster sluit (handig als u meldingen moet bijhouden):

Teams algemene toepassingen

Bovendien zijn er enkele thema-instellingen bovenaan die u kunt wijzigen voor het visuele uiterlijk van de app.

5. De prioriteitstoegang niet verstoren

Als u uw status instelt op Niet storen, worden uw collega’s geïnformeerd dat u niet beschikbaar bent en worden berichtmeldingen uitgeschakeld, zodat u geen afleiding ondervindt. Zelfs als u bent ingesteld op Niet storen, wilt u misschien nog steeds berichten ontvangen van bepaalde mensen, zoals uw manager.

Teams niet storen instellingen
Prioritaire toegang toestaan.png

Als u de instellingen voor prioriteitstoegang Niet storen van uw team wijzigt, zorgt u ervoor dat u nog steeds meldingen ontvangt van mensen met prioriteit wanneer uw status is ingesteld op Niet storen.

Klik op “Prioriteitstoegang beheren” en zoek naar de mensen van wie u oproepen, chats en meldingen wilt ontvangen en voeg ze toe aan de lijst.

Bron: cloudfuze

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.