Terug naar het overzicht

09 juni 2021

Microsoft Teams krijgt ondersteuning voor annotaties voor PowerPoint-dia’s

Microsoft Teams voor Windows 10 en macOS heeft een aantal leuke nieuwe functies toegevoegd, waaronder nieuwe PowerPoint Live-integratie en de mogelijkheid om privéchats te verwijderen. De desktopclient krijgt nu later deze maand ondersteuning voor een volwaardige annotatietool en deze zal werken met de bestaande PowerPoint Live-integratie.

Deze nieuwe functie komt als onderdeel van de update van juni 2021 en wordt nu al een paar maanden getest. Wanneer u een PowerPoint-dia uploadt naar Microsoft Teams met behulp van PowerPoint Live-integratie, kunt u uw dia’s snel annoteren met een toolset die bekend is bij iedereen die ooit de annotatietool heeft gebruikt.

Microsoft legde uit dat deze functie is ontworpen voor organisatoren/presentatoren en kan worden gebruikt als een “virtuele laserpointer” om aantekeningen in inkt te maken, zodat het publiek gemakkelijk kan volgen. Deze functie is met name handig voor onderwijsinstellingen, omdat docenten verschillende punten kunnen markeren met behulp van annotaties.

“De actieve presentator “in control” zal deze nieuwe annotatietools kunnen gebruiken. Deze tools stellen presentatoren in staat om inhoud beter uit te drukken of toe te voegen en meer bij hun publiek te betrekken door de aandacht te vestigen op bepaalde secties in de PowerPoint-diavoorstelling”, aldus het bedrijf.

Teams PowerPoint presentatie

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, verschijnen de kleine sectietools onder de dia’s nadat ze zijn geüpload met PowerPoint Live. De tools bevatten verschillende pennen en meerdere kleuren.

Het bedrijf deelde ook de volgende details:

  • Annotaties zijn alleen toegankelijk tijdens de actieve vergadering van Microsoft Teams en worden niet opgeslagen in uw PowerPoint-bestand. Met andere woorden, nadat de vergadering is afgelopen, kunt u uw aantekeningen niet meer terugkrijgen, wat logisch is omdat de functie is ontworpen om de betrokkenheid te verbeteren.
  • Deelnemers die te laat bij de vergadering zijn gekomen, kunnen de aantekeningen zien die zijn gemaakt tijdens hun afwezigheid.
  • De functie voor annotaties blijft exclusief voor desktop (Windows en Mac) en gebruikers kunnen deze niet inschakelen met Microsoft Teams op Android/iOS. Annotaties zijn echter zichtbaar op alle platforms.

Microsoft is momenteel van plan om de komende dagen met de uitrol te beginnen.

Naast de toolset voor annotaties krijgt Microsoft Teams deze maand ook ondersteuning voor native notificaties op macOS en de functie is nu beschikbaar voor dat deel van het preview-programma van het bedrijf.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.