Terug naar het overzicht

05 juni 2021

Systeemeigen meldingen van Microsoft Teams voor macOS zijn er bijna

Microsoft Teams zal eindelijk profiteren van native meldingen op macOS en de functie wordt nu uitgerold naar dat deel van het preview-programma van het bedrijf (bètatests).

Microsoft Teams gebruikt al lang zijn eigen systeem voor het verzenden van meldingen vanaf zijn platform en verbonden apps. De desktop van Teams is onlangs bijgewerkt met de functie voor systeemeigen meldingen, maar die is alleen beschikbaar gemaakt op Windows 10. MacOS-gebruikers kunnen binnenkort ook profiteren van de verbeterde meldingen.

Vanaf de volgende update van Microsoft Teams, die later deze maand zal verschijnen, zal de samenwerkingstool eindelijk het systeemeigen meldingssysteem op macOS gebruiken wanneer je collega berichten verstuurt of een nieuwe vergadering wordt gepland/geannuleerd.

Net als andere desktop-apps verschijnen Teams-meldingen ook in het systeemeigen meldingscentrum van macOS, samen met andere waarschuwingen. Als je de functie vandaag wilt proberen, neem dan deel aan het voorbeeldprogramma van Microsoft en werk Teams bij naar versie 1.4.00.12663+.

Desgevraagd verduidelijkte Microsoft dat het de standaardinstelling van Microsoft Teams-meldingen niet zal wijzigen. Gebruikers zouden geen verandering in hun meldingen ervaren wanneer hun Teams-app wordt bijgewerkt met ondersteuning voor de nieuwe meldingsstijl.

Systeemeigen meldingen worden alleen van kracht wanneer de gebruikers hun instelling voor meldingsstijl wijzigen door deze stappen te volgen:

  • Open Instellingen in Microsoft Teams.
  • Zoek onder Uiterlijk en geluid naar “Meldingsstijl”.
Teams-macOS

Kies Mac uit de vervolgkeuzemenu’s.
Er verschijnt een pop-upmelding op uw scherm die toestemming vraagt om Teams-meldingen toe te staan. U kunt ook de macOS Systeemvoorkeuren > Meldingen kiezen en klaar,

Microsoft-Teams-macOS

Microsoft Teams Teams-meldingen worden geleverd via het ingebouwde meldingscentrum en gebruikers hebben altijd toegang tot de gemiste meldingen door het meldingscentrum te starten.

Om bepaalde redenen wordt deze instelling niet ondersteund op macOS 10.14 of lager.

Volgens de roadmap zullen de native meldingen van Microsoft Teams later deze maand worden uitgerold voor algemene consumenten.

Naast native meldingen krijgt Teams voor macOS ook ondersteuning voor nieuwe spotlight-besturingselementen.

Spotlight is een functie waarmee presentatoren bepaalde deelnemers tijdens vergaderingen kunnen markeren en het zal worden bijgewerkt met een nieuwe optie waarmee u 7 deelnemers tegelijkertijd kunt markeren.

Om deze functie te gebruiken, moeten presentatoren of organisatoren met de rechtermuisknop op de video van de persoon klikken en Spotlight selecteren in het menu. Gebruikers moeten de stappen elke keer herhalen als ze meerdere video’s willen markeren.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.