Hoe vind ik de locatie van de chatgeschiedenis van Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een van de handigste samenwerkingsplatforms waarmee u effectief met uw teamleden kunt communiceren. U kunt zelfs in realtime bestanden delen met uw teamleden terwijl u met andere medewerkers communiceert. Om veiligheidsredenen verwijdert Microsoft automatisch de chatgeschiedenis in Teams na een bepaalde periode, wat vaak niet handig is voor gebruikers. De meeste gebruikers hebben toegang tot hun chatgeschiedenis nodig om nauwkeurige informatie te krijgen.

Er worden veel vragen gesteld op de Microsoft Community-forums om de chatgeschiedenis van Microsoft Teams te vinden. Gebruikers hebben vragen gepost zoals waar en hoe de chatgeschiedenis in Teams te ontdekken, zoeken naar Teams-chat in Office 365 en nog veel meer. Als je ook moeite hebt om de geschiedenis van de teamchat te vinden, kan dit artikel je helpen.

De chatgeschiedenis van Microsoft Teams wordt opgeslagen in een verborgen bestand in de mailbox van de gebruiker, die niet toegankelijk is via Outlook of OWA. Bovendien zijn de verborgen bestanden niet eens toegankelijk voor gebruikers of beheerders. Er zijn echter verschillende manieren om toegang te krijgen tot de teamchatgeschiedenis, waaronder Office 365 Group, Exchange Management Shell, enz.

Chatgeschiedenis zoeken in Microsoft Teams

Over het algemeen worden Microsoft Teams-gegevens opgeslagen in Exchange, Stream, Groepen, SharePoint en OneDrive voor Bedrijven op basis van uw Office 365-abonnement en voorkeuren. U kunt de Teams-gegevens echter opslaan in toepassingen van derden zoals Dropbox en Google Docs als u deze functies inschakelt.

Verder vinden er verschillende soorten communicatie plaats in Teams, zoals:

  • Eén-op-één interne gebruikerschat
  • Eén-op-één chatten met externe gebruikers
  • Chat binnen een kanaal
  • Opnames van vergaderingen
  • Voicemailberichten
  • Laten we eens kijken waar u deze chatitems op uw systeem kunt vinden.

1. Eén-op-één chat

De één-op-één chatgeschiedenis wordt opgeslagen in een verborgen map in uw mailbox, die alle gesprekken in de chatgeschiedenis bevat, waarbij elk lid zijn of haar gegevenskopie heeft. Het doel van deze verborgen map is het bewaren van gegevens, rechtszaken en naleving. U kunt deze map echter alleen herstellen met de eDiscovery-tool van Microsoft.

Ga naar het Security and Compliance Center, start het zoeken naar inhoud en zoek naar de inhoud in Teams-chat met de datum en andere criteria. U krijgt binnen een minuut of twee een voorbeeld van de resultaten om door uw vereiste gegevens te bladeren en deze te verifiëren.

2. Bestanden zoeken in MS Teams

Als u op zoek bent naar bestanden die tijdens de chats worden gedeeld, worden deze opgeslagen in een OneDrive voor Bedrijven-account in een map die niet verborgen is. Elk lid met toegang tot OneDrive voor Bedrijven heeft eenvoudig toegang tot de bestanden. De toestemming voor bestandstoegang wordt door de beheerder aan elk lid afzonderlijk verstrekt.
Of u nu chat met externe leden of met uw eigen bedrijf, de bestandsopslag en machtigingen worden op dezelfde manier geconfigureerd.

3. Niet-chatkanaalgegevens zoeken

Bij het aanmaken van een Teams-groep in MS Team wordt automatisch een Office 365-groep en een SharePoint-site aangemaakt binnen de groepsmailbox. Met de SharePoint-site hebt u toegang tot een documentbibliotheek om verschillende gedeelde documenten te vinden. Maar het vinden van de locatie van de SharePoint-site is niet eenvoudig.

De eenvoudigste manier om de SharePoint-site voor elk team te vinden door naar SharePoint te gaan via het gedeelte Bestand. Kopieer na het openen van SharePoint de URL vanuit uw browser en maak er een permanente link voor.

Over de mailboxgroep in Office 365 gesproken, deze bevat de e-mails die naar het team zijn verzonden. Weten waar de e-mailadressen en kanalen zijn opgeslagen, kan u veel tijd besparen.

4. Exchange PowerShell gebruiken

Exchange Management Shell is een geweldige manier om de Team-chatgeschiedenis te vinden in een groepsmailbox die is gemaakt door Office 365. Zoals hierboven vermeld, wordt elke keer dat u een Teams-groep maakt automatisch een Office 365-mailbox gemaakt waarin de chatgeschiedenis wordt opgeslagen. Om de teamchatgeschiedenis voor een specifieke mailbox te vinden, kunt u de onderstaande opdracht gebruiken:

Get-mailbox – groupmailboxname | get-mailboxstatistics | select-object identity, itemsinfolder, foldersize

Als u de bovenstaande opdracht uitvoert, krijgt u een rapport van wat zich in die Teams-mailbox bevindt en vertegenwoordigt een map met de naam – \gespreksgeschiedenis\teamchat. In deze map vind je de chatgeschiedenis van de groep. U kunt deze mailbox toevoegen aan uw OWA en eenvoudig de inhoud bekijken. Als u echter geen toestemming hebt om de map te openen, voert u de volgende opdracht uit:

Get-mailbox – groupmailboxname | get-mailboxfolderpermission

Opmerking: deze opdracht is alleen geldig voor chatgeschiedenis van gedeelde mailboxen en is niet van toepassing op de mailbox van Microsoft Teams.

5. Maak een back-up

De beste en ideale manier om toegang te krijgen tot de chatgeschiedenis van Teams, is door een back-up te maken voor uw Office 365-mailbox. Omdat Microsoft de chatgeschiedenis automatisch uit Teams verwijdert, kunt u deze eenvoudig openen met een back-upbestand. Door een back-up te maken, hebt u altijd en overal toegang tot de chatgeschiedenis.

Maar het maken van een handmatige back-up voor Teams-gegevens is niet eenvoudig. U moet ook een volledige back-up maken in plaats van een specifieke Teams-back-up met de handmatige aanpak. De ideale benadering om een ​​back-up van MS Teams te maken, is dus het gebruik van een geautomatiseerde tool zoals Kernel Microsoft Teams-migratie waarmee u een back-up kunt maken van specifieke gegevens volgens uw vereisten. U kunt gegevens migreren tussen Microsoft Teams, zodat u er later gemakkelijker toegang toe hebt. Het is geïntegreerd met intelligente functies en functionaliteiten waarmee u gemakkelijk Teams-gegevens op een bepaalde manier kunt selecteren en back-uppen.

6. Conclusie

De chatgeschiedenis van Microsoft Teams is essentieel voor elke gebruiker om toegang te krijgen tot de vereiste gegevens en deze te bekijken. Maar vanwege het beveiligingsbeleid van Microsoft wordt de chatgeschiedenis verwijderd en opgeslagen in verborgen mappen in Office 365-groepen, OneDrive voor Bedrijven of SharePoint. In dit artikel hebben we effectieve methoden besproken die u kunt gebruiken om de chatgeschiedenis van Team te vinden en te openen. Daarnaast hebben we ook een geautomatiseerde oplossing die kan worden gebruikt om een back-up van Teams-gegevens te maken.

Bron: nucleustechnologies

Microsoft Teams Chat
Geplaatst op
aug 27, 2021
Categorieën