Geef de toekomst van werk een nieuwe vorm met Microsoft Dataverse for Teams – nu algemeen beschikbaar.

Common Data Service, de geavanceerde en veilige backbone die Dynamics 365 en Power Platform aandrijft, is hernoemd naar Microsoft Dataverse. Dit low-code dataplatform verandert in hoog tempo de manier waarop organisaties over de hele wereld apps bouwen en bedrijfsprocessen innoveren. Een nieuwe naam is slechts een deel van een bredere inspanning om de kracht van wat Dataverse kan doen voor individuen en organisaties over de hele wereld te introduceren.

Een ander belangrijk onderdeel van die strategie is Microsoft Dataverse for Teams – de essentiële subset van Dataverse-mogelijkheden die is opgenomen als een krachtig, ingebouwd dataplatform voor miljoenen Teams-gebruikers zonder extra kosten. Microsoft is verheugd aan te kondigen dat Dataverse for Teams nu algemeen beschikbaar is, samen met een reeks ingebouwde Microsoft Power Platform-tools waarmee klanten eenvoudig low-code apps kunnen bouwen, processen kunnen automatiseren en chatbots kunnen implementeren zonder Teams te verlaten.

Sinds deze ingesloten mogelijkheden in september in de preview kwamen, heeft Microsoft meer dan het dubbele aantal organisaties gezien dat Power Platform in Teams gebruikt om bedrijfsprocessen in de digitale werkruimte te transformeren. Een groot deel van deze uitbreiding wordt gedreven door de laagdrempeligheid van Dataverse for Teams als een low-code backend: klanten hebben al meer dan 20 terabyte aan gegevens in Dataverse for Teams vertrouwd in minder dan twee maanden van preview alleen.

Deze organisaties stellen hun gebruikers in staat om tijd te besparen en hun moeilijkste uitdagingen op te lossen, allemaal zonder Microsoft Teams te verlaten. T-Mobile, de op een na grootste draadloze provider in de VS met meer dan 98 miljoen klanten, is zo’n bedrijf dat zijn zaken aan het transformeren is met Power Platform en Teams. Brian Hodel, een Senior Developer, legt uit hoe T-Mobile hun werknemers in staat stelt om hun eigen oplossingen te creëren en zakelijke uitdagingen op te lossen:

Microsoft Dataverse for Teams together with Microsoft Power Platform is a game changer. This powerful combination empowers everyone to work together and solve business challenges that meet the needs of a swiftly changing work environment. Where there used to be no way to easily centralize processes, now everyone has a single source of truth with centralized data and is better positioned to solve business challenges by building apps and bots at scale and innovate more rapidly.”—Brian Hodel, Senior Developer, T-Mobile

Bespaar tijd met Power Apps in Teams:

Bespaar tijd met Power Apps in Teams

Met de ingesloten Power Apps Studio in Teams is het nu gemakkelijker dan ooit om low-code apps te maken, bewerken en delen die verbinding maken met gegevens uit Dataverse of meer dan 400 andere gegevensbronnen. Met native responsieve lay-outs en vloeiende bedieningselementen om verbeterde beeld- en video-ervaringen te bieden, kunnen Teams-gebruikers eenvoudig geavanceerde aangepaste applicaties maken binnen de Teams-app. Telstra, het grootste communicatiebedrijf in Australië, gebruikt Teams en Power Platform om hun buitendienstmedewerkers te versterken en innovatie in hun activiteiten te stimuleren:

Microsoft is erg enthousiast over Microsoft Dataverse for Teams, dat onze eindgebruikers een naadloos geïntegreerde ervaring zal bieden, samen met toegang tot schaalbare datasets, beveiligingsfuncties voor bedrijven en de mogelijkheid voor alle teamgebruikers om nu burgerontwikkelaars te worden en zakelijke problemen vanuit Teams op te lossen. . ”- Nathan Backers, hoofd van PowerFactory, Global Business Services

Infuse teamwork with insight using the Power BI app in Teams

Gelicentieerde Microsoft Power BI-gebruikers kunnen nu profiteren van de volledige mogelijkheden van Power BI in Teams met de Power BI Teams-app. Microsoft heeft een nieuwe ervaring gecreëerd die gegevens, rapportage en inzichten uit de hele organisatie op een consumeerbare, deelbare manier centraliseert. Gebruikers kunnen het gebruik in Dataverse for Teams analyseren en er verbinding mee maken, waardoor ze naadloze toegang krijgen tot inzichten overal waar gebruikers werken en samenwerken. Suffolk Professional Services, bekend van iconische projecten zoals de hoogste woontoren in Boston en een gitaarvormig hotel in Florida, gebruikt Microsoft Teams en Power BI samen om snel betere beslissingen te nemen en samen te werken vanaf de jobsite naar het hoofdkantoor:

Microsoft heeft een aantal zeer slimme ingenieurs in ons IT Collaboration-team die naar Microsoft Teams keken en daar veel potentieel zagen. Microsoft gebruikt Power Platform en Microsoft-apps om een hele reeks taakbeheertools voor bouwploegen te maken. “- Ajoy Bhattacharya, Senior Director of Innovation and New Technology, Suffolk Professional Services

Hulp voor iedereen met Microsoft Power Virtual Agents

Power Virtual Agents for Teams, samen met de embedded authoring studio, is nu algemeen beschikbaar. Teams-gebruikers kunnen gebruik maken van seeded-mogelijkheden in de app, zodat iedereen eenvoudig chatbots kan bouwen, delen en gebruiken om ondersteuning over organisaties heen te schalen. Veel organisaties, waaronder de stad Ottawa, gebruiken Power Virtual Agents en Teams om een breed scala aan vragen van medewerkers te beantwoorden:

Als reactie op de wereldwijde Covid-19-pandemie moest onze overheidsorganisatie snel overschakelen van een kantoorgerichte rol naar een werk vanuit huis. Door Teams en Power Virtual Agents te gebruiken, was Microsfot snel in staat om wat we “OBot” noemden in te zetten, een op Power Virtual Agents gebaseerde interne bot voor medewerkers die via Teams worden ingezet en die snelle antwoorden en how-to’s biedt voor alle thuiswerkgerelateerde problemen. de ondersteuningslast voor niet alleen de IT-servicedesk, maar ook om HR en andere afdelingen te ondersteunen. ”- Gary Belcourt, Solution Project Manager, City of Ottawa.

HR- en FAQ-bots die Power Virtual Agents verbinden met bedrijfsgegevens via Microsoft Dataverse for Teams, besparen een organisatie tijd en geld.

HR- en FAQ-bots die Power Virtual Agents verbinden

Optimaliseer repetitieve processen met Microsoft Power Automate

Het is ook nog nooit zo eenvoudig geweest voor klanten om aan de slag te gaan met Power Automate in Teams met een nieuwe startpagina in de nieuwe in Teams-app. Met een nieuwe Create-ervaring in Teams, gericht op sjablonen, is het eenvoudig om nieuwe stromen te bouwen. Met de nieuwe API-M-connector voor Power Automate kunt u integreren met bestaande systemen, services en gegevens die zijn verbonden met Azure API Management Service. Of u nu automatisch één-op-één-gesprekken wilt plannen of goedkeuringsstromen wilt instellen, Power Automate en Teams kunnen u helpen tijd te besparen en u te concentreren op werk met een hogere toegevoegde waarde.

Beheer en beveilig low-code in Teams

Microsoft Dataverse for Teams respecteert de bestaande data governance-paradigma’s van Power Platform en maakt toegangscontrole in het Teams Admin Center mogelijk, net als elke andere Teams-functie. Het Power Platform-beheercentrum biedt meer details, waaronder het bewaken van specifiek capaciteitsgebruik en DLP-beleid.

Microsoft Dataverse for Teams vereenvoudigt het beheer van de levenscyclus van de omgeving en het beheer van gebruikersbeveiligingsrollen aanzienlijk door af te stemmen op Teams-constructies. Meer informatie over het geautomatiseerde rollenbeheer voor Dataverse.

Klanten kunnen ook Governance-workflows gebruiken die te vinden zijn in de Power Platform COE-toolkit-oplossing en deze indien nodig aanpassen. Meer informatie over de beheercomponenten van de COE-toolkit.

Ga aan de slag met kant-en-klare sjablonen

Ga aan de slag met kant-en-klare sjablonen

Microsoft ziet een ongelooflijke tractie met de kant-en-klare app-sjablonen zoals de “Ideeën” -app. Deze oplossing zorgt ervoor dat alle teamleden een platform hebben om ideeën voor te stellen en te delen. Sjablonen kunnen as-is gebruikt of eenvoudig worden aangepast met low-code Power Platform-tools en met één klik geïmplementeerd. Klanten beginnen onmiddellijk waarde te zien door snel een raamwerk voor innovatie en ideevorming te implementeren. Lees meer over Werknemersideeën en andere vooraf gemaakte sjablonen.

Bron: microsoft