Terug naar het overzicht

28 november 2020

Microsoft Teams staat mogelijk op het punt om deze handige functies eindelijk te krijgen.

Microsoft Teams voor Windows 10 en macOS krijgt een nieuwe update die gebruikers meer controle geeft over gesprekken.

Met Microsoft Teams kunnen medewerkers en gebruikers momenteel overal communiceren – via tekst-, spraak- of videoconferenties. Zowel de gratis als de betaalde versie van Microsoft Teams stelt gebruikers in staat om via chat te communiceren, maar de desktop-app heeft momenteel geen ondersteuning voor ‘vastgezette berichten’.

Microsoft introduceert nu een nieuwe functie waarmee gebruikers elk bericht in een kanaal kunnen vastzetten. Een vastgemaakt bericht is zichtbaar voor alle leden van de organisatie in het kanaal en kan op elk moment worden losgemaakt. Microsoft staat gebruikers ook toe om video’s of zelfs GIF’s vast te pinnen, zolang ze in de kanaalchatbox staan.

Bovendien introduceert Microsoft eindelijk de nieuwe pre-join vergaderervaring voor Teams-vergaderingen. Met de nieuwe gebruikersinterface vóór deelname kunt u eenvoudig uw audio, video en apparaat configureren voordat u de vergadering binnengaat.

Teams-new-meeting-screen

In de nieuwe ervaring kunt u uw audio- en videoapparaten verifiëren voordat u naar de vergadering gaat. Dit helpt u te voorkomen dat uw hardware tijdens een live vergadering niet goed werkt. U kunt de instellingen natuurlijk altijd wijzigen nadat u deelneemt aan de vergadering.

Andere functies, waaronder ‘Polls voor teams’, worden ook beschikbaar voor gebruikers. Enquête-integratie zorgt ervoor dat organisatoren boeiender en productievere vergaderingen kunnen houden, en u kunt al uw enquêtes beheren op een tabblad in de Teams-vergadering.

Begin volgend jaar staat Microsoft u eindelijk toe uw opnamen van vergaderingen op te slaan in uw persoonlijke OneDrive-accounts. Bovendien is de techgigant van plan nieuwe automatische retentielabels te introduceren en de mogelijkheid om vergaderingen op te slaan in SharePoint.

Later zal Microsoft ook ondersteuning voor meerdere accounts in Teams inschakelen voor uw persoonlijke accounts.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.