De functie Breakout Rooms van Microsoft Teams verandert het spel.

Microsoft heeft zijn vlaggenschip Teams-product elke maand geüpdatet met nieuwe functies en onlangs plaagde de marketingdirecteur van Microsoft Teams enkele verbeteringen die speciaal voor de online lessen waren ontworpen.

Eind juli bevestigde Microsoft dat het van plan is om Zoom-achtige Breakout Rooms-functie voor Teams te ontwikkelen. Vorige maand plaagde Microsoft officieel de ondersteuning van Breakout Rooms op de Ignite 2020-conferentie en nu heeft het bedrijf weer een teaser van deze langverwachte update gepost.

Brainstormruimten is een functie die speciaal is ontworpen om meer dan 150 miljoen studenten en institutionele leiders te helpen bij het gebruik van Microsoft Teams. Met brainstormruimten zegt Microsoft dat docenten of organisatoren de klas in kleine groepen kunnen opdelen.

In de groepen kunnen deelnemers of aanwezigen hun eigen privégesprekken voeren en later kunnen ze terugkeren naar de grotere vergadering.

Als aanvulling op de Breakout Rooms-functie introduceert Microsoft ook ondersteuning voor 7 × 7 rasterlay-out waar docenten tot 49 deelnemers tegelijkertijd kunnen bekijken.

Microsoft-Teams-Breakout-Rooms-functie

Brainstormruimten zijn ook bedoeld om het voor studenten of deelnemers gemakkelijker te maken om met elkaar samen te werken terwijl ze afstand houden tot andere deelnemers en docenten.

Organisatoren kunnen ook machtigingen voor de groepen beheren. Ze kunnen bijvoorbeeld de mogelijkheid uitschakelen om berichten in de groep te bewerken en te verwijderen.

Zodra de functie beschikbaar is op Windows 10 of macOS, zien organisatoren van de vergadering het Breakout Rooms-pictogram wanneer ze op het menu met drie stippen klikken, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Microsoft-Teams-Breakout-rooms

Met deze optie worden alle gebruikers naar een privévergaderingsvenster geleid en kunnen organisatoren maximaal 50 kamers in een vergadering maken. U kunt deelnemers automatisch laten deelnemen aan de groepen of u kunt gebruikers ook handmatig aan de ruimte toevoegen.

Hoewel de 7v7-rasterlay-out later dit jaar voor gebruikers zal worden uitgerold, zegt Microsoft dat Teams in december ondersteuning zal ontvangen voor de Breakout-kamers op Windows 10, macOS en andere desktopplatforms.

Voor degenen die Teams op Android en iOS gebruiken, is Microsoft momenteel van plan de functie in december 2020 uit te brengen.

Bron: windowslatest

De functie Breakout Rooms van Microsoft Teams verandert het spel
Geplaatst op
okt 24, 2020
Categorieën