Office 365 voor Mac stopt volgende maand met ondersteuning voor macOS 10.13 High Sierra.

Office 365 voor Mac-apps worden vanaf 10 november 2020 niet langer ondersteund op macOS 10.13 High Sierra of ouder. Microsoft kondigde de wijziging aan in zijn Office 365-berichtencentrum en gebruikers van deze oudere versies macOS krijgen geen app-updates en nieuwe functies meer vanaf volgende maand.

“Vanaf de update van Microsoft 365 voor Mac november 2020 is macOS 10.14 Mojave of hoger vereist om updates voor Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote te ontvangen. Als je doorgaat met een oudere versie van macOS, blijven je Office-apps werken, maar ontvang je geen updates meer, inclusief beveiligingsupdates ”, legt het bedrijf uit.

Voor nieuwe installaties van Office 365 voor Mac is vanaf volgende maand ook macOS 10.14 Mojave of nieuwer vereist. De Office 365-apps voor Mac zijn momenteel beschikbaar via zowel de Mac App Store als een zelfstandig installatieprogramma dat je op office.com kunt downloaden. Hoe dan ook, abonnees van Office 365 (nu Microsoft 365) krijgen elke maand maandelijkse updates met kwaliteits- en beveiligingsoplossingen.

De binnenkort niet-ondersteunde macOS 10.13 High Sierra werd drie jaar geleden uitgebracht en Apple brengt elk jaar in de herfst een nieuwe belangrijke update uit voor zijn desktop-besturingssysteem. Big Sur, de volgende grote update is de eerste versie van het besturingssysteem die compatibel is met zowel Intel-gebaseerde als ARM-gebaseerde Macs. Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni kondigde Apple aan dat Microsoft Word, Excel en PowerPoint al opnieuw had gecompileerd voor de eerste ARM-gebaseerde Macs die naar verwachting later dit jaar zullen verschijnen.

Bron: onmsft

Office-for-Mac
Geplaatst op
okt 23, 2020
Categorieën