Terug naar het overzicht

01 september 2021

Zoom waarschuwt voor vertraging van de groei

Je bent niet de enige die Zoom beu wordt.

Beleggers verzuurden dinsdag de videoconferentiegigant en stuurden zijn aandelen kelderend nadat het bedrijf investeerders had gewaarschuwd dat de groei vertraagt.

Zoom-aandelen daalden dinsdag rond het middaguur met 15,8 procent tot $ 272,80, volgens gegevens van MarketWatch.

De daling kwam nadat het bedrijf in het tweede kwartaal een omzet van $ 1,02 miljard boekte, waarmee het zijn eerste kwartaal van een miljard dollar markeerde en de verwachtingen van analisten overtrof.

Maar beleggers leken meer gefocust op de somberdere voorspelling van het bedrijf voor het derde kwartaal dan op de resultaten over het tweede kwartaal.

Zoom zei dat het verwachtte $ 1,015 miljard en $ 1,02 miljard binnen te halen tijdens het kwartaal dat eindigde op 30 september. Dat betekent dat de omzetgroei ofwel onveranderd zou blijven of zou dalen in het tweede en derde kwartaal, wat beleggers afschrikt die gewend zijn geraakt aan kwartaal na kwartaal van blockbuster groei tijdens de pandemie.

“We hadden tegen het einde van het jaar [een vertraging] verwacht, maar het is gewoon iets sneller gebeurd dan we hadden verwacht”, zei Chief Financial Officer Kelly Steckelberg tegen investeerders in een winstoproep.

De daling kwam nadat het bedrijf in het tweede kwartaal een omzet van $ 1,02 miljard boekte, waarmee het zijn eerste kwartaal van een miljard dollar markeerde en de verwachtingen van analisten overtrof.

Het in San Jose, Californië gevestigde Zoom heeft tijdens de pandemie een razendsnelle groei doorgemaakt en groeide begin 2020 van een obscuur bedrijf naar een begrip, slechts enkele maanden later.

De aandelen van het bedrijf stegen van slechts $ 67,28 aan het begin van 2020 tot $ 559 in oktober vorig jaar. Het is sindsdien met bijna de helft afgenomen door vaccinaties en heropening.

Concurrentie van legacy-platforms zoals Cisco’s Webex en Microsoft Teams heeft ook de inspanningen van Zoom om te groeien aangetast door grotere contracten van bedrijven binnen te halen.

Beleggers zijn tijdens de pandemie gewend geraakt aan kwartaal na kwartaal aan blockbuster-groei van Zoom.
Corbis via Getty Images
Analisten zeiden dat het bedrijf zou proberen de groei een boost te geven door agressief uit te geven aan uitbreiding en het opvoeren van zijn platform en Zoom Phone – het cloud-calling-product voor bedrijven.

Zoom kondigde onlangs de overname aan van callcentersoftwaremaker Five9 voor $ 14,7 miljard in zijn grootste deal, evenals Kites GmbH, een bedrijf dat helpt bij realtime taalvertaling.

“We hadden tegen het einde van het jaar [een vertraging] verwacht, maar het is gewoon iets sneller gebeurd dan we hadden verwacht”, zei Zoom’s Chief Financial Officer Kelly Steckelberg tegen investeerders in een winstoproep.

Bron: nypost

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.