Terug naar het overzicht

10 oktober 2021

Welke samenwerkingsoplossing is het beste voor u? Vergelijking van Cisco Webex, Microsoft Teams & Zoom

Hoewel er verschillende apps op de markt zijn, welke is het beste voor uw onderwijs-, werk- en entertainmentbehoeften?

Een diepere kijk op Cisco Webex, Zoom en Teams

1. Cisco Webex

Webex is al langer op de markt dan de andere twee apps. Er zijn twee versies: Webex Teams, dat zich richt op samenwerking, en Webex Meetings voor online- en videoconferentiegebeurtenissen. U kunt deze software gebruiken via een desktop- of webapp. Hoewel de laatste vergelijkbare functies heeft als de desktopversie, ondersteunt deze geen legacy VoIP en end-to-end-codering.

Webex Meetings is intuïtief, met een dashboard met standaardopties, waaronder Vergadering starten, deelnemen of plannen. Anderen zijn geplande vergaderingen en recent gebruikte media. Tijdens het plannen van een bijeenkomst kunt u functies implementeren zoals het instellen van de datum, tijd, duur en wachtwoord.

Als beheerder kunt u vergaderingen opnemen in video- en audioformaat. Deelnemers kunnen ze downloaden als u links opgeeft. Een recente update maakte automatische transcriptie en verbeterde ruisonderdrukking mogelijk. Cisco werkt ook aan een functie die realtime vertaling mogelijk maakt.
Nieuwe call-to-action

De gratis versie van Webex staat maximaal 100 deelnemers toe. Deze app heeft de voorkeur als uw organisatie al gebruik maakt van producten en services in het Cisco-ecosysteem.

2. Zoom

Zoom werd ’s werelds populairste videocommunicatiesoftware op het hoogtepunt van de pandemie. Aanvankelijk ontworpen voor zakelijk gebruik, werd het een hit bij consumenten vanwege zijn intuïtiviteit. U kunt snel vergaderingen opzetten, live chats starten, schermen delen en procedures opnemen.

Zoom vereist een installatie van zijn software om optimale functionaliteit te bieden. Vanwege de explosieve groei heeft de app te maken gehad met verschillende privacy- en beveiligingsproblemen. End-to-end encryptie en tweefactorauthenticatie behoren tot de oplossingen die het bedrijf heeft geïmplementeerd. Zoomfuncties zijn onder meer:

Persoonlijke vergadering-ID’s om op elk moment gesprekken te starten.
Met wachtwoord beveiligde en geplande oproepen.
Met het Pro-account kunt u korte enquêtes aanbieden die deelnemers kunnen invullen voordat ze zich registreren voor webinars en andere online evenementen. Zoom is de beste optie als u op zoek bent naar een intuïtieve app voor videoconferenties met uitgebreide functies. Naast de gratis versie heeft het ook Pro-, Business- en Enterprise-abonnementen.

3. Microsoft Teams

Microsoft Teams verdringt Skype for Business snel als de belangrijkste communicatie-app van het bedrijf. Een van de functies is naadloze integratie met Office 365. Hoewel Teams geen speciale app voor videoconferenties is zoals Zoom, biedt het verschillende functionaliteiten voor groepssamenwerking voor grotere bedrijven.

De app heeft vier essentiële functies:

  • Chatten

U kunt chatten met individuen of groepen. Handige IM-functies zijn onder meer tagging, app-integratie van derden en rich text-bewerking. Uw team zorgt voor minder e-mailwarboel en blijft gefocust omdat alle middelen die ze nodig hebben op een centrale plaats staan.

  • Meet

Deze functie maakt realtime samenwerking mogelijk via audio- en videoconferenties. Het is geschikt voor het geven van verkooppraatjes, teamtrainingen en andere virtuele evenementen.

  • Telefoongesprek

U kunt bellen vanuit Outlook, het Teams-dashboard en mobiele telefoons. Deze gesprekken met cloudondersteuning zijn veilig, betrouwbaar en centraal beheerd om de productiviteit te verbeteren.

  • Samenwerken

Met Teams Connect deel je relevante kanalen met je collega’s en gasten. De software vereenvoudigt het werk door alle samenwerkingsmedia op één locatie te hosten. Anders dan Office-apps, kunt u opties van derden gebruiken, zoals Trello, Adobe Creative Cloud en Wrike.

Microsoft integreert beveiliging op bedrijfsniveau in Teams om het een van de veiligste apps voor videoconferenties te maken.

Bron: hummingbirdnetworks

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.