Terug naar het overzicht

22 oktober 2023

Teams Premium Update: Boost in Samenwerking

Microsoft Teams Premium zet een grote stap voorwaarts met de recente lancering van een update die specifiek gericht is op het stimuleren van productiviteit en het versterken van samenwerking. De update komt boordevol nieuwe functionaliteiten, zoals de toevoeging van “Hoofdstukken” en “Onderwerpen” in de Intelligente Samenvatting, een bredere taalondersteuning, en diepgaande engagement-analyses. De introductie van geavanceerde webinar-functies, met name de mogelijkheid voor aanpasbare e-mailcommunicatie, is een andere belangrijke toevoeging. Daarnaast krijgen beheerders meer controle met functies zoals het automatisch toepassen van achtergrondvervaging tijdens vergaderingen en tools voor het proactief monitoren van vergaderkwaliteit.

In een recente blogpost gaf Nicole Herskowitz, Vice-President bij Microsoft Teams, haar visie: “Teams Premium positioneert zich als dé plek voor intelligent werken, mede dankzij de combinatie van geavanceerde productiviteit, meeslepende ervaringen en robuuste beveiliging. Onze toewijding aan innovatie blijft onverminderd, waarbij we ervoor zorgen dat professionals niet enkel kunnen bijblijven, maar echt kunnen excelleren in de dynamische wereld van moderne samenwerking.

De Nieuwe Functionaliteiten in Detail

De nieuwe functies toegevoegd aan de AI-gestuurde Intelligente Samenvatting, zoals Hoofdstukken en Onderwerpen, maken het eenvoudig om vergaderopnames te navigeren.

Teams Premium gebruikt automatisch AI om Hoofdstukken en Onderwerpen te creëren, waardoor de vergadering in secties wordt verdeeld. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig de inhoud of het moment selecteren dat ze willen bekijken. Hoofdstukken en onderwerpen lokaliseren trefwoorden uit het vergaderverslag of content gebruikt via PowerPoint Live.

De taalondersteuning van de Intelligente Samenvatting wordt uitgebreid met Arabisch (Preview), Frans, Duits, Hebreeuws (Preview), Italiaans, Japans, Portugees, Vereenvoudigd Chinees en Spaans. “Vanaf november 2023 kunnen meer mensen vergaderingen houden in hun voorkeurstaal en vervolgens de bijbehorende AI-gegenereerde notities en taken ontvangen,” lichtte Herskowitz toe.

Teams Premium gebruikers kunnen nu tijdens de vergadering live vertaalde vergaderverslagen bekijken in het transcriptiepaneel.

De laatste update aan de Intelligente Samenvatting is de engagement-analyse, die vergaderorganisatoren helpt om de interactie van deelnemers te begrijpen om toekomstige vergaderingen te verbeteren.

Nieuwe webinar-functies

Teams Premium voegt nieuwe webinar-functies toe, zoals het eenvoudiger maken voor deelnemers om zich te registreren en deel te nemen aan webinars met aanpasbare e-mailcommunicatie.

Net als bij de Intelligente Samenvatting, kunnen webinar-organisatoren dezelfde engagement-analyses gebruiken om te begrijpen hoe de content presteerde en de algehele evenementsbetrokkenheid.

Tenslotte zijn er de nieuwe bevoegdheden voor organisatie-admins. Admins kunnen de privacy en consistentie van de organisatie verbeteren door automatisch achtergrondvervaging in te schakelen voor vergaderingen.

De Nieuwe Teams App is Gelanceerd

De nieuwe Microsoft Teams-app is nu algemeen beschikbaar voor Windows en Mac en biedt gebruikers de beste clientprestaties tot nu toe.

De app biedt nu volledige functionaliteitsgelijkheid voor bijna alle functies. Algemene beschikbaarheid introduceerde ook nieuwe functies en verbeteringen.

Meer weten?

Neem contact op
teams premium update

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.