Terug naar het overzicht

21 oktober 2023

OpenAI Verleent ChatGPT Nu Onbeperkte Webtoegang

Degenen die betalen voor OpenAI’s chatbot kunnen nu Bing gebruiken om OpenAI ChatGPT te voorzien van de meest recente informatie. Bovendien wordt de integratie van DALL-E 3 momenteel getest in bèta.

OpenAI’s Chatbot en Nieuwe Toegang tot het Web

OpenAI’s befaamde chatbot heeft nu vrij spel om het internet te doorzoeken. Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat de functie “Bladeren met Bing” nu beschikbaar is voor ChatGPT-gebruikers die betalen voor de Plus of Enterprise edities. Hierdoor kan ChatGPT actuele informatie raadplegen in plaats van beperkt te zijn tot de trainingsdata die tot september 2021 beschikbaar was.

Er zijn al diverse plugins en applicaties die ChatGPT toegang geven tot het internet, maar deze officiële release toont aan dat het bedrijf gelooft dat de ethische grenzen van haar AI de volledige toegang tot zowel het beste als het slechtste van het internet aan kan. De nieuwe functie is zowel op de webversie als op mobiele apparaten beschikbaar voor klanten die $20 per maand betalen.

ChatGPT en de Kruisbestuiving met Microsoft’s Bing

ChatGPT is reeds geïntegreerd in Microsoft’s Bing browser, wat duidt op een nauwe samenwerking. In deze context heeft OpenAI’s nieuwe AI-beeldgenerator, DALL-E 3, al een koppeling met ChatGPT. Het bedrijf meldde maandag dat het DALL-E 3 in ChatGPT zou integreren, waardoor gebruikers naar hartenlust deepfakes en grappige kunst kunnen creëren via de chatbot-interface.

Microsoft, OpenAI’s belangrijke samenwerkingspartner, kondigde in mei tijdens haar jaarlijkse Microsoft Build-conferentie aan dat deze feature in de bètafase zou gaan. Enkele maanden later zette OpenAI de functie “Bladeren met Bing” op pauze, omdat er ongewenste content werd getoond. In werkelijkheid heeft het AI-bedrijf de functie mogelijk verwijderd nadat het ontdekte dat gebruikers de betaalmuur omzeilden.

Het duurde tot september voordat “Bladeren met Bing” opnieuw werd gelanceerd. Die update introduceerde ook nieuwe spraak-naar-tekst mogelijkheden waardoor betalende gebruikers direct met de chatbot konden communiceren. ChatGPT kan nu antwoorden genereren met een door AI gesynthetiseerde stem en beelden interpreteren om antwoord te geven op vragen gebaseerd op de informatie in een foto.

Uitdagingen en Toekomstige Ontwikkelingen

Hoewel ChatGPT in staat is om de onderdelen van een fiets te herkennen, heeft het moeite met het interpreteren van menselijke interacties. Een discussie op de r/ChatGPT subreddit vroeg de chatbot om de sociale dynamiek van twee foto’s uit een cursus over seksuele intimidatie te identificeren. Een ongewenste hand op de schouder van een vrouw werd geïnterpreteerd als een man die “comfort of geruststelling” biedt.

Met concurrentie die aan alle kanten op de loer ligt, blijft OpenAI in een razend tempo nieuwe functies toevoegen. In november is het bedrijf naar verluidt van plan om meer geheugenopslag en zichtcapaciteiten toe te voegen aan het enterprise developer model van ChatGPT. Deze updates zouden kunnen worden aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf op 6 november.

Meer weten?

Neem contact op
openAI ChatGPT

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.